Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KNMG organiseert debatten over 'brandende problemen'

Datum nieuwsfeit: 27-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KNMG District Amsterdam nodigt u uit voor debatten in De Rode Hoed

27 september 2001

De Amsterdamse gezondheidszorg in debat met de lokale politiek.

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in 2002 organiseert de KNMG District I Amsterdam in samenwerking met De Rode Hoed een serie van drie debatten onder de noemer 'Amsterdam Bezorgd!'. De debatten staan o.l.v. Clairy Polak (Radio 1 Journaal), met bijdragen van o.a. Roel Coutinho (directeur GGD), Hans Simons (voorzitter NIZW), Bea Irik (wethouder zorg Amsterdam) en Niek Klazinga (AMC).

Brandende problemen
Werkers in de gezondheidszorg willen graag in debat met de gemeente Amsterdam aan de hand van de volgende brandende problemen: a) de psychiatrie op straat, b) het gebrek aan personeel in de gezondheidszorg en c) het tekort aan opnamecapaciteit in de gezondheidszorg.
Uitgangspunt van de debatten is de vraag welke onderwerpen vanuit de gezondheidszorg op de gemeentelijke politieke agenda zouden moeten staan. Veel problemen die een 'maatschappelijke' oplossing eisen komen op het bordje van de gezondheidszorg terecht. Hoe kan dit veranderen en hoe kan de gezondheidszorg in Amsterdam weer GEZOND en aantrekkelijk worden?

Diverse onderwerpen van discussie
Op woensdagavond 3 oktober a.s. wordt de spits afgebeten met het debat 'ziektegeschiedenis en diagnose'. De knelpunten van de Amsterdamse gezondheidszorg en de oorzaken hiervan staan centraal. Onderwerp van discussie is de psychiatrische patiënt die niet kan worden opgenomen door een gebrek aan bedden of door gebrek aan personeel. Wat doet een huisarts met een dergelijke patiënt? Vrijwilligersorganisaties vullen de talloze gaten van de gezondheidszorg. Gedebatteerd wordt over de vraag wat de oorzaken van deze haperende zorg zijn, welke keuzes zijn er gemaakt die hiertoe leidden? Welke factoren dragen bij aan het gebrek aan bedden, het gebrek aan personeel en de tekortschietende psychiatrische instellingen?

Dinsdagavond 20 november a.s. staat het thema 'behandelplan' centraal in het debat. Vele rapporten en akkoorden hadden de laatste jaren dé oplossing moeten geven. Waarin hebben deze gefaald? Waarin hebben zij deels wél bijgedragen tot verbetering? Wat kan de gezondheidszorg en de politiek leren van al deze pogingen? Welke oplossingen zijn er nodig voor de nijpende problemen in de Amsterdamse gezondheidszorg? En hoe kunnen gemeente en bestuurders van de gezondheidszorg bijdragen in de oplossingen?
Tenslotte vindt op donderdagavond 24 januari 2002 de afronding plaats van de serie van drie debatten. Onder de titel 'de gemeente als dokter' worden door middel van stellingen die voortvloeien uit de vorige avonden de lokale politici uitgedaagd. Het debat gaat over de vraag hoe de oplossingen voor de problemen in de gezondheidszorg op de politieke agenda kunnen komen. Welke prioriteiten en politieke visies heeft de politiek in Amsterdam?

Meepraten?
RESERVEER NU bij De Rode Hoed via telefoon 020 6385606 voor de debatten op woensdag 3 oktober 2001, dinsdag 20 november 2001 en donderdag 24 januari 2002. Adres: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam, aanvang van de debatten telkens om 19.45 uur. De toegang van deze bijeenkomsten is gratis. Bezoek ook de website van de KNMG District I Amsterdam en www.rodehoed.nl

Voor informatie over activiteiten van andere KNMG-districten of over de districten/districtsvorming kunt
u terecht bij drs. Robbert J. Egger, hoofd Regionalisatie & Verenigingszaken van de KNMG, telefoon030-2823239, e-mail: (r.egger@fed.knmg.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie