Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schaal- en schelpdierenfestival met perspresentatie

Datum nieuwsfeit: 27-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Oesters - amandes -venusschelpen - garnalen en meer

Uitnodiging
schaal- en schelpdierenfestival

Donderdag 27 september, ISPC

Breda

Geachte mevrouw, heer,

Het najaar betekent het seizoen voor schaal- en schelpdieren. Zo begint half september het Zeeuwse oesterseizoen. In de maanden met de 'r' zijn de mosselen op zijn best. En juist in het najaar beleeft de aanvoer van Hollandse garnalen haar piek. Belgen weten als geen ander deze producten te waarderen. Wij Nederlanders hebben nog wat te leren. De horeca als 'smaak in de mondbrenger' neemt hierin het voortouw. Om Nederlandse restaurateurs te informeren over het hele assortiment van schaal- en schelpdieren, organiseert horecagroothandel ISPC Breda in samenwerking met het Nederlands Visbureau een schaal- en schelpdierenfestival op 26 en 27 september 2001. Op donderdag 27 september nodigen wij u graag uit voor een nadere kennismaking met schaal- en schelpdieren.

ISPC is toonaangevend als het gaat om schaal- en schelpdieren. Niet alleen zijn Nederlandse zeevruchten volop vertegenwoordigd, maar er is ook een dagelijkse aanvoer van een breed assortiment schaal- en schelpdieren uit het buitenland. Op donderdag 27 september leidt Frans van Oursouw, visinkoper van ISPC, u rond om kennis te maken met deze uitgebreide range aan producten. Op de visafdeling bezoekt u verschillende informatiestands met experts op schaal- en schelpdierengebied. Garnalen, oesters, kreeften en mosselen zijn vertegenwoordigd. Ook is er aandacht voor de verschillen tussen Nederlandse en buitenlandse zeevruchten en vis-wijncombinaties. Een Michelinkok uit België zal een speciale demonstratie geven. Aansluitend wordt als lunch een plateau fruits de mer geserveerd.

Het programma begint om 10.30 uur en zal omstreeks 14.00 uur afgelopen zijn. U kunt zich aanmelden via de e-mail (l.wassenaar@visbureau.nl). U ontvangt tijdig een routebeschrijving en bevestiging. Voor vragen kunt u contact opnemen met Lisette Wassenaar, tel. 070 - 3369652.

Met vriendelijke groeten,
NEDERLANDS VISBUREAU
Tilly Sintnicolaas

Nederlands Visbureau
Postbus 72
2280 AB
Rijswijk
tel. +31-(0)70 3369652
fax +31-(0)70
3952950

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie