Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Priority Telecom genoteerd aan Euronext Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 27-09-2001
Bron: UPC N.V.
Zoek soortgelijke berichten
UPC N.V.

This press release is not an offer of securities for sale in the United States. Priority Telecom's shares may not be offered or sold in the United States absent registration or an exemption from registration. Priority Telecom does not intend to register any part of the proposed offering in the United States.

Priority Telecom genoteerd aan Euronext Amsterdam

Amsterdam - 27 september 2001

United Pan-Europe Communications N.V. ("UPC") (Euronext Amsterdam: UPC; NASDAQ: UPCOY) en Priority Telecom N.V. ("Priority") (Euronext Amsterdam: PRIOR) maken bekend dat Priority vandaag haar 3.986.519 uitgegeven en geplaatste gewone aandelen zal noteren aan Euronext Amsterdam. De voor de free float beschikbare gewone aandelen vertegenwoordigen ongeveer 15% van de geplaatste gewone aandelen van de onderneming. J.P. Morgan Securities Ltd. ("JPMorgan") treedt op als listing agent voor Priority.

Chris Rooney, CEO van Priority: "We zijn erg verheugd over onze notering aan Euronext Amsterdam. Dit is een verdere bevestiging van onze positie als onafhankelijke onderneming. De notering ondersteunt onze lange termijn strategie van volledig gefinancierde, beheersbare groei. We zijn gefocust, hebben een sterke concurrentiepositie en een gezonde financiële basis; today ons eigen vermogen bedraagt EUR 730 miljoen, wij hebben EUR 181 miljoen in kas en totale withleningen van slechts EUR 72 miljoen."

John Riordan, voorzitter Raad van Bestuur van UPC voegt hieraan toe: "De beursgang van Priority is geruime tijd een van onze strategische doelen geweest en is in het belang van Priority en haar stakeholders. Wij geven onze volledige steun aan Priority om zich als een zelfstandige en zichtbare onderneming te profileren en om mogelijkheden voor verdere groei te ontwikkelen. Wij hebben groot vertrouwen in haar management team en wensen hen veel succes in het opereren als een telecommunicatie onderneming voor de zakelijke markt".

Notering van de gewone aandelen
De notering beslaat alle gewone aandelen Priority. Daarnaast heeft Priority 2.728.771 klasse A aandelen uitgegeven en geplaatst. Deze aandelen zijn op dit moment in handen van UPC en zullen niet genoteerd worden.

Priority heeft met JP Morgan een "post-listing liquidity" overeenkomst gesloten die tot doel heeft een actieve publieke markt te faciliteren, en daarnaast de liquiditeit te bevorderen. Onder deze overeenkomst kan JPMorgan Priority cq UPC vragen, gewone aandelen uit te geven cq te verkopen tot een maximum van 10% van de bij de beursgang uitgegeven gewone aandelen, gedurende een periode van zes maanden te rekenen vanaf de beursgang.

UPC, drie oprichters en directeuren van Cignal en de leden van de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur zijn een lockup van hun gewone aandelen en overige belangen in Priority gedurende 360 kalenderdagen overeengekomen.

Strategie
Priority heeft als doelstelling zich te ontwikkelen tot een van de leidende aanbieders van Data, IP-, Hosting- en Spraakdiensten aan zakelijke klanten en andere telecommunicatieaanbieders in haar thuismarkten, daarbij optimaal gebruik makend van haar omvangrijke glasvezelnetwerk en ervaren lokale direct salesteams. Door zich te richten op klanttevredenheid en de kwaliteit van haar dienstverlening streeft Priority ernaar lange termijn relaties met haar klanten op te bouwen.

Priority Telecom
Priority Telecom is een vooraanstaande telecommunicatieaanbieder voor de zakelijke markt die zich voornamelijk concentreert op acht belangrijke stedelijke markten in Nederland, Oostenrijk en Noorwegen. Priority Telecom levert high speed internet toegang, private data netwerken, op maat gemaakte netwerkdiensten en spraakdiensten aan meer dan 6.600 zakelijke klanten. Priority Telecom richt zich met name op middelgrote en grote zakelijke klanten en aanbieders van telecommunicatiediensten en maakt hierbij optimaal gebruik van haar fijnmazige stedelijke glasvezelnetwerk en haar ervaren lokale salesteams. Priority Telecom is gevestigd in Amsterdam, en wordt geleid door een Raad van Bestuur die beschikt over een uitgebreide kennis van de telecommunicatiesector.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Priority Telecom N.V.
Marc Eilering of Robert-Jean Lousberg
tel: +31 20 778 86 00
email: (investor.relations@prioritytelecom.com)
Website: www.prioritytelecom.com

UPC
United Pan-Europe Communications n.v. (UPC), hoofdkantoor in Amsterdam, is één van de leidende ondernemingen op het gebied van breedband communicatie in Europa. Via haar breedbandnetwerken biedt UPC diensten op het gebied van televisie, internet en telefonie voor de consumentenmarkt. Bovendien levert UPC telefonie-, data-, betaal- en interactieve televisiediensten aan zakelijke klanten, én betaal- en interactieve televisiediensten aan eigen en niet-eigen kabel- en satellietnetwerken. UPC is actief in 17 landen in Europa en in Israël.

De kabelnetwerken van UPC bereiken 10,8 miljoen huishoudens (Total Homes Passed), waarbij UPC een standaard kabeltelevisiedienst aan 7,2 miljoen abonnees levert. Bovendien heeft UPC 448.000 internet abonnees, 421.000 telefonie abonnees en 42.000 digitale televisie abonnees. Naast de diensten via de kabel, levert UPC DTH televisiediensten (Direct-To-Home via satelliet) in Centraal Europa aan 486.000 abonnees (NB: alle cijfers zijn per 30 juni 2001 en houden geen rekening met aangekondigde acquisities of minderheidsbelangen).

UPC werd in februari 1999 naar de beurs gebracht (IPO) en is genoteerd op Euronext Amsterdam (UPC) en NASDAQ (UPCOY). UPC is een geconsolideerde dochteronderneming van UnitedGlobalCom, Inc (NASDAQ:UCOMA).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ruth Pirie Bert Holtkamp
Managing Director of Investor Relations Director of Corporate Communications

0044 (0) 207 661 3500 0031 20 778 9447 or 0031 655 38 0594 Email: (ir@upccorp.com) Email: (bholtkamp@upccorp.com)

Of bezoek www.upccorp.com voor meer informatie over UPC.

Het prospectus is beschikbaar ten kantore van Priority Telecom N.V. Aan de belegging zijn risico's verbonden. De waarde van de gewone aandelen kan fluctueren. Potentiële beleggers wordt geadviseerd het prospectus te lezen en contact op te nemen met hun beleggingsadviseur alvorens een beleggingsbesluit te nemen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie