Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Technische Universiteit van Delft kiest BaByXL

Datum nieuwsfeit: 27-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Technische Universiteit van Delft kiest BaByXL als exclusieve DSL-partner
Den Haag, 27 september 2001 - BaByXL BroadBand DSL heeft, in navolging van de reeds eerder deze maand aangekondigde omvangrijke samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, vandaag bekend gemaakt dat zij een exclusieve samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten met de Technische Universiteit van Delft (TU Delft) voor het leveren van DSL breedband internetverbindingen aan haar studenten en medewerkers.

De TU Delft is een internationaal toonaangevende technische universiteit zowel op het gebied van onderwijs als op het gebied van onderzoek en staat er om bekend dat zij zich engageert aan de belangrijkste technisch wetenschappelijke problemen en uitdagingen. De samenwerking is afgesloten met de Dienst Technische Ondersteuning (DTO) van de TU Delft. De DTO ondersteunt de ruim 13.000 studenten en 5.500 medewerkers van de universiteit bij het gebruik van informatie- en communicatietechnologie.

De TU Delft gaat per direct DSL-internetverbindingen aanbieden aan haar studenten en medewerkers die de keuze krijgen uit drie verschillende 'non-blocked' breedband DSL-aansluitingen: 512 Kbps, 1024 Kbps en 2048 Kbps. De DSL-aansluitingen kunnen rechtstreeks via de TU Delft worden aangevraagd tegen een vast tarief per maand afhankelijk van de gekozen snelheid.

Tevens zullen de technisch, zeer geavanceerde netwerken van beide partijen aan elkaar worden gekoppeld. Studenten en medewerkers kunnen vervolgens 24 uur per dag, 7 dagen per week permanent 'online' zijn. De gemaksfactor wordt verder geoptimaliseerd omdat er geen inbel- en inlogprocedures meer nodig zijn en men geen overlast meer zal ondervinden van externe netwerkstoringen.

Door gebruik te gaan maken van de internetverbindingen van BaByXL komen veel digitale diensten zoals bijvoorbeeld multimediatoepassingen als webcolleges en het snel downloaden van grote (software) bestanden beschikbaar. Het aanbod voor de studenten omvat verder de unieke mogelijkheid om meerdere PC's te verbinden met één DSL-aansluiting en dus kunnen studenten op die manier de kosten van de aansluiting met elkaar delen.

Eric Winkel, manager Infrastructuur & Beheer van DTO TU Delft verklaarde: "De Technische Universiteit van Delft is voorloper op het gebied van informatie- en communicatietechnologie en voorziet door deze overeenkomst in de sterk groeiende behoefte van studenten en medewerkers om permanent 'online' te zijn op het Internet, gebruikmakend van breedband verbindingen. BaByXL staat bekend om de kwaliteit van haar geavanceerde Internet toegangsnetwerk en de gebruiksvriendelijkheid van haar dienstverlening. Beide factoren waren doorslaggevend voor het aangaan van deze exclusieve, meerjarige samenwerkingsovereenkomst."

Frank van der Heijden, Chief Executive Officer (CEO) van BaByXL BroadBand DSL verklaarde: "We zijn zeer verheugd dat de TU Delft voor BaByXL heeft gekozen. De TU Delft is een technisch zeer vooruitstrevende universiteit en het feit dat de TU Delft BaByXL heeft aangesteld als haar exclusieve DSL-leverancier bevestigt wederom de krachtige marktpositie die BaByXL inneemt in de ontwikkeling van de snelgroeiende Nederlandse breedbandmarkt.


-einde-

Voor meer informatie over de Technische Universiteit van Delft: www.tudelft.nl

Over BaByXL BroadBand DSL

BaByXL BroadBand DSL is een onafhankelijke Nederlandse aanbieder van een snel fijnmazig breedband (Internet)toegangsnetwerk. BaByXL levert haar breedbanddiensten aan Internet Service Providers en Telecombedrijven. Door gebruik te maken van geavanceerde DSL-technologie zorgt BaByXL ervoor dat de bestaande telefoonverbindingen van eindgebruikers ingrijpend worden opgewaardeerd. Hierdoor kunnen particuliere en zakelijke eindgebruikers beschikken over rechtstreekse toegang tot een geavanceerd 'always on' breedbandnetwerk met transmissiesnelheden tot 2 Mbps, 30 tot 40 maal sneller dan de huidige telefoonaansluiting. Deze snelheden brengen nieuwe multimedia-toepassingen via Internet, zoals het ontvangen en verzenden van videobeelden, binnen het bereik van iedere eindgebruiker. Door het plaatsen van geavanceerde apparatuur in wijkcentrales maakt BaByXL breedbandcommunicatie op korte termijn beschikbaar in nagenoeg heel Nederland. BaByXL BroadBand DSL: www.babyxl.com

Voor de redactie

BaByXL BroadBand DSL

Bordewijklaan 50

2591 XR Den Haag

Stephanie Kiès

Marketing & Communications Manager

Telefoon: 070 3492 000

Mobiel: 062 2235 812

e-mail: s.kiè(s@babyxl.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie