Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra raadsvergadering Trekvliettrace Rijswijk afgelast

Datum nieuwsfeit: 27-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rijswijk

Gemeenteberichten
20 september 2001

Extra raadsvergadering over Trekvliettrace gaat niet door

De geplande extra raadsvergadering van 27 september aanstaande over de haalbaarheidsstudie Trekvliettrace gaat niet door. Het college van burgemeester en wethouders van Rijswijk heeft hiertoe besloten mede op verzoek van de gemeente Den Haag. In commissieverband is het Trekvliettrace op 26 juni en 19juli jl. uitvoerig aan de orde geweest. De commissie kwam tot de conclusie dat vele vragen onbeantwoord bleven in de Haagse Haalbaarheidstudie. het haagse college van burgemeester en wethouders is verzocht de Rijswijkse vragen te beantwoorden zodat de gemeenteraad van Rijswijk medio september een beslissing zou kunnen nemen.
Mede door de positief kritische Rijswijkse benadering van de haalbaarheidsstudie, is Den Haag tot de conclusie gekomen dat de haalbaarheidsfase te vroeg is ingezet. Men is tot de conclusie gekomen dat eerst nader onderzoek moet worden verricht naar het nut en de noodzaak van het Trekvliettrace. Niet alleen de gemeente Rijswijk plaatste kritische kanttekeningen bij de haalbaarheidsstudie, ook de minister van Verkeer en Waterstaat is nog niet overtuigd dat het Trekvliettrace de enige en juiste oplossing is voor het Haagse bereikbaarheidsprobleem.
De commissieleden zijn gisteren door Wethouder Jense (verkeer en vervoer) en wethouder Vermeer (Ruimtelijke Ordening) nader geinformeerd over het collegebesluit om voorlopig geen raadsvergadering over de haalbaarheidsstudie te houden. De bij deze vergadering uitgereikte stukken liggen voor de in dit onderwerp geinteresseerde inwoners van Rijswijk ter inzage bij de sectie communicatie in het gemeentehuis, Generaal Spoorlaan 2. De sectie communicatie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 14.00 uur.
Zodra nieuwe vergaderingen rond dit onderwerp worden gepland, wordt dit tijdig gepubliceerd in de gemeentelijke publicatie in groot Rijswijk en op de gemeentelijke internetsite.

Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2001 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie