Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Universiteit Groningen vernieuwt doctoraalbul

Datum nieuwsfeit: 27-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

25 sep 2001

Nummer 133 25 september 2001

Universiteit vernieuwt doctoraalbul

Noot voor de pers

Donderdag 27 september 2001 worden op de Rijksuniversiteit Groningen de eerste doctoraalbullen-nieuwe-stijl uitgereikt. De afdeling farmacie van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen heeft de primeur: zes studenten ontvangen om 10.30 uur in de Aula van de universiteit de doctoraalbul, gevolgd door één student die om 12.00 uur een apothekersbul-nieuwe-stijl in ontvangst zal mogen nemen.

Veiligheidsoverwegingen en het toenemend belang van internationalisering hebben tot de nieuwe bul geleid. De oude, in het Latijn gestelde bul, voldeed niet meer aan deze eisen. De nieuwe bul zal in drievoud worden opgemaakt. Er komt een Nederlands- en Engelstalig document en een aanhangsel met vakspecifieke informatie over examenonderdelen.

De nieuwe bul kenmerkt zich door een moderne vormgeving, maar heeft een klassieke uitstraling behouden. Er is gebruik gemaakt van een voor de RUG nieuw en uniek lettertype, de Mignon. Als illustratie dient een uitsnede van de wandschildering in de Aula van de RUG. Omdat de oude bul met een modern kleurenkopieerapparaat te gemakkelijk na te maken was, is als watermerk het wapen van de universiteit toegevoegd.

De nieuwe doctoraalbul is een gezamenlijk project van de Centrale Studentenadministratie van de RUG, het RC/Informatie- en Communicatietechnologie en het grafisch ontwerpbureau Studio Dorèl.

Noot voor de pers


* Meer informatie: H. Ubbens, Centrale Studentenadminstratie, tel. (050) 363 52 75.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie