Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bezoek Marokkaanse delegatie aan Leiden

Datum nieuwsfeit: 27-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Bezoek Marokkaanse delegatie aan Leiden

Dinsdag 25 en donderdag 27 september brengt een Marokkaanse delegatie een bezoek aan Leiden. Het bezoek maakt onderdeel uit van een stage van twee weken van enkele kaderleden van Marokkaanse organisaties. In Leiden wordt tijdens deze stage aandacht besteed aan stedenbouw en bewonersparticipatie. Den Haag biedt de volgende onderwerpen aan: onderwijs, werkgelegenheid, vrijwilligerswerk en kennismaking met maatschappelijke instellingen.

Het bezoek vindt plaats in het kader van een platform , opgericht door de VNG, voor gemeentelijke samenwerking tussen Nederland en Marokko. Het doel van het platform Gemeentelijke Samenwerking Nederland-Marokko is het verbeteren van de participatie van Marokkanen en het versterken en ondersteunen van de lokale democratie in Marokko.

Het Leidse programma voor het bezoek van de Marokkaanse delegatie: Dinsdag 25 september 9.30 uur Aankomst in Leiden (ontvangst J.Tchiche) 10.30 uur Bezoek aan het politiebureau: inleiding over relatie politie en Marokkaanse jongeren (spreker M. Ouadai)
12.00 uur Lunch in de kantine van het politiebureau 14.00 uur Bezoek aan st. Meldpuntdiscriminatie: inleiding over bewonersparticipatie en de allochtone zelforganisaties (spreker J. Tchiche)
Discussie met bewonerskader uit Leiden Noord en leden van Marokkaanse zelforganisaties. 19.00 uur Diner

Donderdag 27 september 9.00 uur Aankomst in Leiden 9.30 uur Ontvangst door de heer Laurier in de B&W-kamer 10.00 uur Bezoek aan de Lakenhal: inleiding over Leiden Museumstad/ Museum en school en een rondleiding (spreker H. vd Bunten) 12.00 uur Lunch (bij st. Narcis)
14.00 uur Bezoek aan Leiden Noord: inleiding over de wijkontwikkelingsplannen in `t Spoortje (Bernhardkade 40); korte presentatie over het Roodenburg- en Berkaneproject (spreker: J. v. Rijn).
19.00 uur Diner (met een aantal leden uit de Marokkaanse gemeenschap).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie