Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dr. Ir. Zoeteman voorzitter genetische modificatie Cogem

Datum nieuwsfeit: 27-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

PERSINFORMATIE
Ministerie VROM: Zoeteman nieuwe voorzitter Cogem (27-9-2001) Dr. Ir. B.C.J. (Kees) Zoeteman is per 1 november aanstaande benoemd tot voorzitter van het Commissie Genetische Modificatie (Cogem). De heer Zoeteman is momenteel plaatsvervangend directeur generaal Milieubeheer bij het ministerie van VROM.

De Cogem adviseert de minister van VROM over de milieu-aspecten inzake genetische modificatie. Een deel van haar taken bestaat uit het adviseren over toepassingen met genetisch gemodificeerde organismen (zoals aardappelen en mais). Het gaat daarbij onder andere om toepassingen in veldproeven en gentherapie. In de Integrale Nota Biotechnologie, die 26 november in de Tweede Kamer zal worden besproken, zijn taken en samenstelling van de Cogem beschreven. Bij het technisch-wetenschappelijk advies dat de Cogem geeft, wordt rekening gehouden met de maatschappelijke ontwikkeling op dit gebied. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan wetenschappelijke onzekerheden. De heer Zoeteman is door zijn natuurwetenschappelijke achtergrond (chemicus/micro-bioloog) en zijn ervaring met politiek bestuurlijke vraagstukken een voorzitter die beide onderdelen van de taak goed kan combineren.
In zijn nieuwe functie is de heer Zoeteman voor drie dagen per week voorzitter van de Cogem. Voor de overige twee dagen is hij verbonden aan de Katholieke Universiteit Brabant als bijzonder hoogleraar en voorzitter van het Instituut voor globalisering en duurzaamheid (Globus).

September
Remkes: Grotere korting mogelijk bij verkoop huurwoningen Kabinet stemt in met advies van commissie Vermeulen over huurbeleid Ministerraad stemt in met ontwerp Vuurwerkbesluit Nieuw Bouwbesluit gepubliceerd
Kabinetsbeleid inzake externe veiligheid
Minister Pronk brengt bezoek aan Geneve
Collectieve energie inkoop Rijksdiensten leidt tot meer groene energie en kostenbesparing
Minister Pronk: prioriteit aan handhaven veiligheid Aanpassing regels locatie-aanduiding voor genetische veldproeven VROM houdt infodagen over legionellapreventie
Ministerie VROM: Zoeteman nieuwe voorzitter Cogem

Energiebesparende tips

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie