Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Apenheul in Apeldoorn bestaat 30 jaar

Datum nieuwsfeit: 27-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Persbericht

Apeldoorns beroemdste attractie bestaat 30 jaar

Hele maand feest op Apenheul

In 1971 ging Apenheul van start als klein, maar revolutionair dierenpark. Nu, na 30 jaar, is het nog altijd het enige park ter wereld waar de apen zoveel vrijheid hebben. Dierentuindirecteuren uit de hele wereld zijn al op bezoek geweest om dit wonder met eigen ogen te aanschouwen. Op Apenheul loop je nou eens niet van kooi naar kooi, maar je wandelt langs grote apen-eilanden, en zelfs door gebieden met vrij levende apen. Als je rustig de tijd neemt, kan je bijna 400 apen in het bos ontdekken! Bij Apenheuls dertigste verjaardag paste dit jaar al de feestelijke opening van de 'Tobogan'. Hier klimmen kinderen tot bijna 10 meter hoog tussen de bomen, en met de 'suisbuis' komen ze weer terug op de grond. Voor de kleinere kinderen is hier ook een aantal minder 'wilde' speel-toe-stel-len. Maar voordat het park weer sluit voor de winter (vanaf 2 november) wilde Apenheul nòg iets feestelijks voor z'n dertigste verjaardag, en bedacht daarom voor de hele maand oktober een feestprogramma!

Iedere woensdag en zondag in oktober om 13.00 uur en om 15.00 uur: APENHEUL ONTDEKKEN met een aap-deskundige als gids. Begint direct achter het entreegebouw.

Iedere woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur: KINDER-APENSCHMINK in het bonobo-gebouw. Tevens KINDERHOEK VOOR APENKNUTSELS!

FOTOWEDSTRIJD 30 JAAR APENHEUL. Er zijn in de loop der jaren vele tienduizenden foto's op Apenheul gemaakt. Heeft u er ook nog eentje in dat oude album op zolder? Ga vlug zoeken en stuur uw oudste, leukste of meest bijzondere op Apenheul gemaakte foto naar Apenheul (Postbus 97, 7300 AB Apeldoorn). U maakt dan kans op een grote dieren-encyclopedie (hoofdprijs), één van de vier Apenheul-gezinsabonnementen, of één van de vier apen-fotoboeken. U mag zo veel foto's insturen als u wilt, maar het moet wel vóór 1 november aanstaande. Zorg ervoor dat op iedere foto uw naam en adres staat, en zo mogelijk het jaar waarin de foto is genomen. Alle foto's worden retour gezonden. Copieën (foto-duplicaten) van alle inzendingen worden in de maand april 2002, als Apenheul weer open gaat, in het park tentoon-gesteld. Prijswinnaars ontvangen in de eerste week van november bericht.

En tot slot: voor alle bezoekers in oktober een leuk APEN-AANDENKEN CADEAU!


---

Voor verdere informatie, foto's, enzovoort:
APENHEUL, Ulrike Attema of Erik Mager, tel. 055 357 57 00, fax 055 357 57 01 e-mail: (e.mager@apenheul.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie