Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fonds Mond- en Klauwzeer steunt getroffen bedrijven

Datum nieuwsfeit: 27-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Fonds Mond- en Klauwzeer (MKZ)

betreft: week: week 39

De MKZ-crisis heeft grote gevolgen gehad voor veel bedrijven in Nederland. Een aantal bedrijven is zodanig in de financiële problemen geraakt dat de continuïteit van de onderneming in het gedrang is gekomen.

In verband daarmee is het Fonds MKZ in het leven geroepen. Het fonds heeft als doel financiële steun te verlenen aan zelfstandige ondernemingen met continuïteitsproblemen als gevolg van de crisis. Dit kunnen ondernemingen uit de agrarische sector zijn, maar bijvoorbeeld ook horeca-, toerisme- en transportondernemingen komen in aanmerking. Het fonds is een aanvulling op overige beschikbare financiële instrumenten, die al dan niet voor de agrarische sector beschikbaar zijn. Het Fonds MKZ is niet bedoeld om een directe compensatie te geven voor omzet- en inkomensverlies als gevolg van de MKZ-crisis. De Rijksoverheid heeft voor dit fonds een bedrag van 25 miljoen gulden beschikbaar gesteld. De bijdrage is uit het fonds is minimaal fl. 10.000,- (Euro 4.500) en loopt op tot een bedrag van maximaal fl. 220.000,- (Euro 100.000).

Bent u een ondernemer met continuïteitsproblemen door de MKZ-crisis, dan kunt u vóór 31 december 2001 een aanvraag op grond van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) indienen bij de Sociale Dienst. Wij sturen uw aanvraag door naar LASER, het agentschap van het Ministerie van Landbouw Natuurbeheer en Visserij (LNV). U kunt op werkdagen een afspraak over dit onderwerp maken via de receptie van de Sociale Dienst, via telefoonnummer 671 176.

laaste verandering: september 27, 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie