Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regeling uitbreiding vervoersverbod bijen Asten

Datum nieuwsfeit: 27-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Dossier Bijenhouderij

Regeling uitbreiding vervoersverbod bijen Asten 2001 dd. 27-09-2001 16:00 uur

27 september 2001

Toelichting

Onlangs is in de Brabantse gemeente Asten onder bijen een uitbraak van Amerikaans vuilbroed geconstateerd. Teneinde verdere verspreiding van deze voor bijen besmettelijke ziekte te voorkomen is toen een vervoersverbod voor bijen binnen en vanuit het in de regeling omschreven gebied vastgesteld. Thans is opnieuw een uitbraak van Amerikaans vuilbroed in Asten geconstateerd. Daarom wordt het vervoersverbod rondom Asten uitgebreid. Hiertoe strekt de onderhavige regeling.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER
EN VISSERIJ,

Overeenkomstig het door de minister genomen besluit:

DE DIRECTEUR-GENERAAL LANDBOUW, NATUURBEHEER
EN VISSERIJ,

J. F. de Leeuw

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER EN VISSERIJ,

Gelet op de artikelen 30, eerste lid, en 31 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;

Besluit:

Artikel 1

Het is verboden bijen te vervoeren binnen en vanuit het gebied dat als volgt wordt begrensd:
1. Vanaf de kruising Veldweg (gemeente Someren) en de Lungendonk (Gemeente Someren) de Lungendonk volgend in noordelijke richting tot de Keersluispad.
2. Het Keersluispad volgend in oostelijke richting tot aan het Eindhovens kanaal.
3. Het Eindhovens Kanaal oversteken en de Keersluisweg volgend in noordoostelijke richting tot de Achterdijk. 4. De Achterdijk volgend in oostelijke richting tot de Varenschut. 5. De Varenschut volgend in noordelijke richting tot de Vossenbeemd. 6. De Vossenbeemd volgend in oostelijke richting tot de Rivierensingel.
7. De Rivierensingel volgend in zuidoostelijke richting tot de Brouwhuissedijk.
8. De Brouwhuissedijk volgend in oostelijke richting tot de Bruhezerweg.
9. De Bruhezerweg volgend in oostelijke richting tot de Rivierensingel.
10. De Rivierensingel volgend in noordelijke richting tot de Vlierdensedijk.
11. De Vlierdensedijk volgend in zuidelijke richting tot de N279. 12. De N279 volgend in noordelijke richting tot de spoorbaan. 13. De Spoorbaan volgend in oostelijke richting tot de kruising met de Biesdeel.
14. Het Biesdeel volgend in oostzuidelijke richting overgaand in de Esdonk, overgaand in de Vloeiweg, overgaand in de Vloeieindseweg, tot de Kapelweg.
15. De Kapelweg volgend in zuidelijke richting tot de Oude Torenweg. 16. De Oude Torenweg volgend in westelijke richting tot de Dwergweg. 17. De Dwergweg volgend in zuidelijke richting tot de Molenhuisweg. 18. De Molenhuisweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in de Hazeldonkseweg, tot de Leenselweg.
19. De Leenselweg volgend in zuidelijke richting overgaand in de Leensel, overgaand in de Dennendijk, tot de Hutten. 20. De Hutten volgend in oostelijke richting tot de Pijlstaartweg. 21. De Pijlstaartweg volgend in zuidelijke richting tot de Vlosbergweg.
22. De Vlosbergweg volgend in zuidwestelijke richting tot de Smientweg.
23. De Smientweg volgend in noordelijke richting tot de Zeilhoekweg. 24. De Zeilhoekweg volgend in westelijke richting tot de Bleekerweg. 25. De Bleekerweg volgend in westelijke richting tot de Meijelseweg. 26. De Meijelseweg volgend in zuidelijke richting tot de Gezandebaan. 27. De Gezandebaan volgend in zuidelijke richting tot de Merelweg. 28. De Merelweg volgend in westelijke richting tot de Behelp. 29. De Behelp volgend in westelijke richting tot de Kanaaldijk Noord (N266).
30. De Kanaaldijk Noord (N266) volgend in noordelijke richting tot de Steegstraat.
31. De Steegstraat volgend in westelijke richting tot de Boerenkamplaan.
32. De Boerenkamplaan volgend in noordelijke richting overgaand in de Kerkstraat, overgaand in de Postelstraat, overgaand in de Kanaalstraat, overgaand in de Witvrouwenbergweg tot de Provincialeweg.
33. De Provinciale weg volgend in westelijke richting tot de Lieropsedijk.
34. De Lieropsedijk volgend in noordelijke richting tot de Vaarsehoef. 35. De Vaarsehoef volgend in westelijke richting tot de Philipsbosweg. 36. De Philipsbosweg volgend in zuidelijke richting tot de Turkesvenweg.
37. De Turkesvenweg volgend in westelijke richting tot de Jaspervenweg.
38. De Jaspervenweg volgend in westelijke richting tot de Meerdijk. 39. De Meerdijk volgend in noordelijke richting tot de Meervensedijk. 40. De Meervensedijk volgend in noordoostelijke richting tot de Hanekampweg.
41. De Hanekampweg volgend in noordelijke richting tot de Hogeweg. 42. De Hogeweg volgend in westelijke richting tot de A67. 43. De A67 volgend in westelijke richting tot de Broekkant. 44. De Broekkant volgend in noordelijke richting tot de Winkelstraat. 45. De Winkelstraat volgend in noordelijke richting overgaand in de Veldweg.
46. De Veldweg volgend in noordelijke richting tot de de kruising Veldweg en de Lungendonk.

Artikel 2

Deze regeling wordt op 27 september 2001 om 16:00 uur bekendgemaakt aan de media en treedt onmiddellijk daarna in werking.

Artikel 3

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling uitbreiding vervoersverbod bijen Asten 2001.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER
EN VISSERIJ,

Overeenkomstig het door de minister genomen besluit:

DE DIRECTEUR-GENERAAL LANDBOUW, NATUURBEHEER
EN VISSERIJ,

J. F. de Leeuw

Regeling

Reageren

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie