Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rodamco North America op de bres voor rechten aandeelhouders

Datum nieuwsfeit: 27-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RODAMCO NORTH AMERICA

Rodamco North America op de bres voor rechten aandeelhouders

Rotterdam, 27 september 2001

Persbericht

RODAMCO NORTH AMERICA OP DE BRES VOOR RECHTEN AANDEELHOUDERS

Rotterdam, donderdag 27 september 2001 - Rodamco North America N.V. ('RNA') heeft kennis genomen van de verklaring die gisteren door Westfield Holdings is afgelegd.

RNA heeft - zoals bekend - afgelopen maandag aandelen uitgegeven aan een onafhankelijke stichting ('de Stichting'). Hiermee wil RNA de belangen beschermen van 70 procent van de aandeelhouders in het bedrijf die het gevaar lopen aanmerkelijk benadeeld te worden door Westfields' poging om controle te verwerven over RNA met een minderheidsbelang en zonder een bod te doen op alle aandelen.

Met name de volgende drie karakteristieken van de Stichting zijn van belang voor onafhankelijke aandeelhouders:


- de Stichting wordt ontbonden in het geval de onafhankelijke aandeelhouders hiertoe binnen één jaar besluiten;
- de Stichting wordt ontbonden als er een openbaar bod komt op alle aandelen van de vennootschap dat wordt gesteund door tenminste 50 procent van de aandeelhouders;

- de Stichting biedt een tegenwicht tegen het 24% belang van Westfield en geeft hierdoor de onafhankelijke aandeelhouders hun stem terug.

RNA streeft na de waarde voor alle aandeelhouders te maximaliseren. Belangrijke onderdelen van het strategisch plan zijn:
1) de acquisitie van Urban Retail waardoor een onderneming is gecreëerd onder intern beheer,

2) zorgvuldig beheer van de investment grade balans van het bedrijf,

3) de verkoop van non core assets tegen de volle waarde en
4) binnen afzienbare tijd een notering aan de New York Stock Exchange.

Westfield weigert een bod te doen op alle aandelen RNA. Het wil controle verwerven over RNA met slechts een minderheidsbelang zonder ervoor te betalen. Tenslotte is Westfields' voorstel om van RNA een extern beheerd fonds te maken slecht voor de aandeelhouders van RNA. Het zal resulteren in hogere kosten, belangenconflicten en lagere toekomstige winsten.

Gerald Egan, voorzitter van de Raad van Bestuur van RNA: 'In tegenstelling tot wat Westfield beweert, is de uitgifte van aandelen een recht van de directie onder goedkeuring van de Raad van Commissarissen dat is vastgelegd in de statuten van onze onderneming. In Australië, waar Westfield vandaan komt, zou Westfield al verplicht zijn om een bod uit te brengen op alle aandelen wanneer hun aandeel in de onderneming 19.9 procent overschrijdt. We zijn oprecht verbaasd dat Westfield iedereen een les probeert te lezen over corporate governance.'

Rodamco North America N.V. is een grote onroerendgoedmaatschappij die in de Verenigde Staten belegt en tevens een van de grootste onroerendgoedfondsen genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam. Dankzij de focus op haar kernportefeuille, te weten winkelbeleggingen van topkwaliteit, en de aankoop van Urban Shopping Centers, Inc. in november 2000, is RNA op dit moment de op twee na grootste eigenaar van winkelcentra in de V.S. en toonaangevend in hoogwaardige beleggingsobjecten. De Vennootschap heeft belangen in 35 regionale winkelcentra verspreid over de gehele Verenigde Staten. RNA heeft een secundaire notering aan de beurzen van Parijs, Frankfurt en Brussel.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Rodamco North America N.V.
Astrid J. van der Put

010 201 36 20 (kantoor) 06 20 61 62 30 (mobiel)
Charles Huijskens:

020 685 59 55 06 53 10 50 72 (mobiel)
27 sep 01 16:46

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie