Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Landelijke dag Wetenschapswinkels

Datum nieuwsfeit: 27-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

01/31 26 juni 2001

Landelijke dag Wetenschapswinkels
en lustrumsymposium over studiehuis

De Wetenschapswinkel viert op 27 september a.s. zijn vierde lustrum met een landelijke dag voor Wetenschapswinkels in Nederland. Ook is er een symposium over de voor- en de nadelen van ICT in het voortgezet onderwijs. De activiteiten vinden plaats aan de Universiteit Twente in het gebouw De Vrijhof en worden georganiseerd door de Wetenschapswinkel UT in samenwerking met het DINKEL instituut en de faculteit Toegepaste Onderwijskunde.

Het symposium richt zich op docenten in het voortgezet onderwijs als ook op wetenschappers en mensen uit het bedrijfsleven die zich met ICT-toepassingen in het studiehuis bezighouden. De titel is "Klik" zei de muis in het Studiehuis. De inleiding wordt gehouden door prof.dr. A. Pilot, de vroegere directeur van het Onderwijskundig Centrum van de UT die thans verbonden is aan de Universiteit Utrecht. Vervolgens zijn er acht workshops over o.a. de mogelijkheden voor computersimulaties, RSI-preventie voor middelbare scholieren. De middag wordt afgesloten met een forumdiscussie onder leiding van dr. Henk Procee, hoogleraar Academische Vorming aan de UT. Voor de landelijke dag wordt het personeel van de 32 wetenschapswinkels in Nederland zowel als hun besturen en leden van adviesraden uitgenodigd. De trefwoorden in het programma zijn'Continuïteit, kwaliteit en inventiviteit'. Tijdens het ochtendprogramma presenteert Nicole Farkas van de Rensselaer Polytechnic Institute uit Albany bij New York de uitkomsten van haar promotieonderzoek naar wetenschapswinkels in Nederland. De wetenschapswinkel op de UT is één van haar case-studies. Aansluitend volgt er een discussie over de kwaliteit van dienstverlening door de Nederlandse winkels en hoe die verder kan worden verbeterd. Tijdens het middagprogramma laten vier sprekers hun licht schijnen over de wetenschapswinkel voor de toekomst, waarmee het begrip `inventiviteit' vorm wordt gegeven. Zowel wetenschapswinkels als ICT-bedrijfjes presenteren zich op een Marketplace die in de hal van de Vrijhof zal worden gehouden.

Datum: 27 september 2000
Tijd: 10.30-17.00 uur
Plaats: Vrijhof, Campus Universiteit Twente

Noot voor de pers

Informatie is verkrijgbaar bij drs. Dick Schlüter, Wetenschapswinkel, Postbus 217, 7500 AE Enschede, tel. (053) 489 1135, e-mail; (b.d.schluter@disc.utwente.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie