Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Parfumdief aangehouden in Maastricht

Datum nieuwsfeit: 27-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-09-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 14.40 uur) Donderdag 27 september 2001

Maastricht, brand in ondergrondse garage van appartementencomplex: Woensdagavond 26 september 2001 heeft een brand gewoed in de ondergrondse parkeergarage behorende bij een appartementencomplex gelegen aan het Raccordement te Maastricht. Door sterke rookontwikkeling die zich door de garage en vervolgens ook het complex verspreidde, werden uit voorzorg de bewoners van bovenliggende woningen geëvacueerd.
Na de melding van de brand omstreeks 21.55 uur spoedden brandweer en politie zich ter plaatse. De parkeergarage had zich inmiddels geheel met rook gevuld door een in brand staande personenauto. Uit voorzorg werden de bewoners uit bovenliggende woningen gewaarschuwd en tijdelijk geëvacueerd. De brandweer trof in de garage een brandende personenauto die snel werd geblust. Het vuur van de auto had ook een aantal plafondplaten in brand doen gaan. Deze werden ook snel geblust. De brand en de hitte deden een elektriciteitskabel in het plafond smelten, waardoor een gedeelte van het complex zonder stroom kwam te zitten. Een gasleiding werd uit preventief oogpunt dicht gedraaid. Mogelijk heeft ook deze leiding door de brand schade opgelopen. Een kleine 20 geparkeerde personenautos hebben mogelijk lichte schade opgelopen door roetdeeltjes die zich door de garage verspreid hebben. De eigenaren zijn middels een brief over de mogelijke schade geïnformeerd.
Een bergingsbedrijf heeft de geheel uitgebrande auto uit de garage gesleept. De politie stelt een onderzoek in naar wie de eigenaar van de auto is.
De politie sluit een brandstichting in de garage niet uit. Een bewoner van het appartementencomplex zag bij het vertrek een onbekend man eveneens de garage verlaten. Kort daarna werd de brand ontdekt. Na het blussen van de brand en het luchtenvan het complex konden de bewoners hun woningen weer betrekken. De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht, winkeldief aangehouden:
Een 22 jarige inwoner van Maastricht is woensdagmiddag 26 september 2001 op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Hij bleek in twee verschillende bedrijven diefstallen te hebben gepleegd. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf zag woensdagmiddag rond 17.00 uur een man een doosje met reukwater wegnemen uit rekken van een aan de Grote Staat gevestigde parfumerie. Toen de man zonder af te rekenen de winkel uitliep werd hij ter verantwoording geroepen. Hij bleek een flesje eau de toilette met een waarde van bijna fl. 100,- weggenomen te hebben. Uit een plasticzak kwamen nog twee flesjes reukwater, elk met een waarde van fl. 100,-, te voorschijn waarvan de man niet aannemelijk kon maken dat deze gekocht waren. Deze waren afkomstig uit een andere aan de Grote Staat gevestigde winkel. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal wordt opgemaakt. De inwoner van Maastricht zal zich op korte termijn bij de officier van Justitie in het kader van snelrecht moeten verantwoorden.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 33 jarige automobilist uit Maastricht is donderdagmorgen 27 september 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed.
De inwoner van Maastricht reed donderdagmorgen kort voor 01.00 uur met zijn auto over de Alexander Battalaan te Maastricht, waarbij hij de verlichting van zijn auto niet ontstoken had. De bestuurder werd daarop gecontroleerd. Bij het eerste contact roken beide politieagenten dat de bestuurder alcohol gedronken had, hetgeen een alcoholblaastest nog een bevestigde. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een promillage aan van 1.3. Tegen de inwoner van Maastricht wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 6 uur in zijn bezit.

Een 34 jarige inwoner van Maastricht kreeg een boete opgelegd van fl. 190,- nadat ook bij hem alcoholgebruik werd vastgesteld. Hij fietste vanmorgen kort voor 04.00 uur over de Dr. Schaepmansstraat te Maastricht waar een politiepatrouille hem controleerde. Toen daarop bleek dat de fietser gedronken had moest hij aan het bureau een ademanalyse ondergaan. Deze analyse gaf een uitslag aan van 0.7 promille, welke als gevolg had dat de inwoner van Maastricht een transactievoorstel werd aangeboden van fl. 190,-. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, 12 jarige op gestolen bromfiets:
Tegen een 12 jarige jongen woonachtig te Maastricht heeft de politie woensdagmiddag proces-verbaal opgemaakt. Hij bleek met een gestolen bromfiets aan het crossen te zijn.
Een wandelaar meldde de politie woensdagmiddag dat een aantal jeugdigen in het wandelgebied achter de Holdaal te Maastricht op bromfietsen aan het crossen waren. Een politiepatrouille stelde daarop een onderzoek in. In het betreffende wandelgebied werd een jeugdige op een bromfiets aangetroffen die met zijn broertje achterop aan het rondrijden was. De bestuurder bleek 12 jaar te zijn. Bij een controle van de bromfiets bleek deze van diefstal afkomstig te zijn. De jeugdige passagier werd thuis afgezet en de bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau waar hij door een van de ouders werd afgehaald. De bromfiets bleek al enige tijd door een aantal jeugdigen gebruikt te worden om ermee te crossen. Door wie de bromfiets gestolen is zal nog een nader onderzoek worden ingesteld. De jeugdige jongen zal een cursus van het Bureau Halt moeten volgen.

Cadier en Keer, brom- en snorfietscontrole:
Vanmorgen heeft tussen 07.30 en 09.30 uur op de Rijksweg te Cadier en Keer een brom- en snorfietscontrole plaatsgevonden. Van de in totaal 26 voertuigen kregen 14 bestuurders een proces-verbaal, acht daarvan omdat hun voertuig harder kon rijden dan wettelijk is toegestaan. Driemaal werd proces-verbaal opgemaakt omdat de reminrichting gebreken vertoonde. De andere processen-verbaal werden opgemaakt omdat er gereden werd met een kale band, er ten onrechte gereden werd met een oranje plaat (snorfiets) terwijl dit een gele plaat (bromfiets) had moeten zijn. De bestuurder dacht daarmee de draagplicht van de helm te omzeilen en eenmaal omdat de bestuurder niet in het bezit bleek van een bromfietscertificaat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie