Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieke partijen Grootegast organiseren Politiek Cafe

Datum nieuwsfeit: 27-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Grootegast
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Grootegast


POLITIEKE CAFE'S

In de komende maanden organiseren de gezamenlijke politieke partijen van Grootegast in ieder dorp van de gemeente een APolitiek Cafe.

De plaatselijke politici willen, in een informele en ontspannen sfeer, met de inwoners van de dorpen nadenken en praten over de toekomst van de dorpen.

-Hoe kan het dorp er over 10 jaar uitzien?

-Wat moet daartoe gebeuren?

-Wat is op korte termijn gewenst?

De politieke partijen hopen met deze politieke cafe's 2 doelen te bereiken:

Zij willen zoveel mogelijk inwoners betrekken bij het "reilen en zeilen van de gemeente Grootegast. Plaatselijke politiek betreft het dagelijks leven van alle inwoners. De plaatselijke politiek komt alleen dan goed tot haar recht, wanneer veel inwoners zich daadwerkelijk bij die politiek betrokken voelen.

Daarnaast willen de fracties de erkenning tot uitdrukking brengen, dat de toekomst van de gemeente Grootegast en haar dorpen niet eenzijdig in het gemeentehuis wordt bepaald. Vaak komen de interessantste en best te realiseren plannen tot stand vanuit eigen initiatief van inwoners en vanuit de verenigingen van Dorpsbelangen/plaatselijk belang.

De politieke cafe's staan nadrukkelijk niet in het teken van partij-politiek. De vertegenwoordigers van de fracties willen vooral luisteren naar de meningen van de inwoners van de dorpen en ideeen opdoen voor nieuw beleid.

Tijdens de bijeenkomsten zal door de betreffende vereniging van dorpsbelangen/plaatselijk belang, of door een inwoner die plaatselijk goed bekend is, een visie op zowel actualiteit als de toekomst worden gegeven.

De cafe's zijn als volgt gepland:
Donderdag 27 september in gebouw 't Anker te Doezum Donderdag 11 oktober in dorpshuis 't Kompas in Lutjegast Dinsdag 16 oktober in 't Spectrum te Sebaldeburean Donderdag 15 november in De Rotonde te Niekerk
Donderdag 29 november in 't Hornhuus in Kornhorn. Alle avonden beginnen om 20.00 uur.

Op korte termijn volgen de data van de bijeenkomsten in Grootegast en Opende.
Voor nadere informatie kunt u zich wensen tot de voorlichter van de gemeente, de heer D.J. Westerhof, telefoon 695795 of 06 - 51450030.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie