Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ONK Kitesurfen 2001 in Zandvoort

Datum nieuwsfeit: 28-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

DATUM: 18-9-2001

KITESURFEN - ONK Kitesurfen 2001 ZandvoortOp 28, 29 en 30 september is het Zandvoortse strand het decor voor de laatste wedstrijd van de ONeill Nuon Open Nederlandse Kampioenschappen Kitesurf. Het NK Kitesurf 2001 beslaat in totaal drie wedstrijden. In verband met slechte weerscondities zijn de voorgaande ronden van het NK helaas afgelast. De strijd is dus nog niet beslist. Grote
kanshebbers zijn de Nederlands Kampioen van vorig jaar Ruud Overwater, Harry Vogelezang en Fons Vervoort, vorig jaar respectievelijk tweede en derde.

De wedstrijden starten dagelijks om 10.30 uur op het strand voor The Spot Watersport in Zandvoort. Het totale deelnemersveld bestaat uit 41 personen. Opvallend is dat Petra Göschl de enige vrouwelijke
deelneemster is. Volgens organisator Hans Konermann van de Nederlandse Kitesurfvereniging is dat wel begrijpelijk: Kitesurfing is een vrij jonge sport in Nederland. Tevens vergt het een enorme
krachtsinspanning van de kitesurfer. De vlieger staat continu onder enorme druk en die contante druk maakt kitesurfing tot een lichamelijk zware sport. In de toekomst zal het aantal vrouwelijke deelnemers echter zeker toenemen, aldus Konermann.

Kitesurfen
Deze jonge spectaculaire sport, waarbij sprongen van 10 meter hoog en 50 meter ver geen uitzondering zijn is in zeer korte tijd razend populair geworden. De kitesurfer gebruikt de kracht van de kite (vlieger) om zich op een board over het water voort te bewegen. Ook de snelheden die gehaald worden zijn niet gering. Evenals vorig jaar worden weer vele toeschouwers verwacht die deze extreem spectaculaire sportactie willen volgen.

Dat de sport in populariteit groeit bleek afgelopen mei ook tijdens de ONeill Nuon Kiteboard Masters 2001 in Scheveningen. Vele toppers uit de internationale surfwereld waaronder Robby Naish maakten hun opwachting tijdens dit evenement dat voor de tweede achtereenvolgende keer aan de Nederlandse kust werd georganiseerd. Ideale
weersomstandigheden maakte het evenement zowel voor de deelnemers als voor het groot aantal toeschouwers tot een enorm succes. De ideale windsnelheid voor Kitesurfing is overigens een minimum van 13 knopen (windkracht 4).

Programma
Vrijdag 28 september
10.30 uur eerste start wedstrijd
17.00 uur einde wedstrijd dag 1

Zaterdag 29 september
10.30 uur eerste start wedstrijd
17.00 uur einde wedstrijd dag 2

Zondag 30 september
10.30 uur eerste start wedstrijd
17.00 uur einde wedstrijd dag 3
17.30 uur prijsuitreiking

Laat meer artikelen zien over: Wedstrijdsport

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie