Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bom 2de Wereldoorlog geruimd in Den Dolder

Datum nieuwsfeit: 28-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Defensie


Bom 2de Wereldoorlog geruimd in Den Dolder

28-09-2001

Het Explosieven Opruimingscommando van de Koninklijke Landmacht heeft vanmorgen (28 september) in Den Dolder een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt. De bom was gisteren gevonden bij graafwerkzaamheden en werd, na te zijn opgegraven, op een veilige plaats in de directe nabijheid tot ontploffing gebracht.

De bom, een Engelse bom van 500 pond, werd aangetroffen bij werkzaamheden bij een bouwbedrijf aan de Hindelaan. Tijdens het onschadelijk maken was een in de nabijheid liggende weg tijdelijk afgesloten, ook werd niet gevlogen op de nabijgelegen vliegbasis Soesterberg.

Daarnaast onderzoekt het Explosieven Opruimingscommando bij 't Harde of een daar vandaag gevonden bom uit de Tweede Wereldoorlog direct ontploffingsgevaar oplevert. De bom is bij graafwerkzaamheden gevonden en ligt ongeveer vijftig meter van de spoorlijn 't Harde-Wezep en 150 meter buiten de bebouwde kom van 't Harde. In verband hiermee heeft NS het treinverkeer aangepast.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie