Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sluiting Proeftuin Wageningen Universiteit in Klazienaveen

Datum nieuwsfeit: 28-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

Persbericht

20 september 2001, nr. 009

Sluiting Proeftuin Klazienaveen

Na een zorgvuldige afronding van het lopende onderzoek sluiten op 28 september 2001 de deuren van de Proeftuin Noord-Nederland te Klazienaveen. Tot de sluiting van deze locatie van Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) was in mei 2000 reeds besloten wegens overcapaciteit aan kassen bij PPO. Voor een efficiënte bedrijfsvoering is gekozen voor concentratie van het onderzoek in West Nederland, het kerngebied van de Nederlandse glastuinbouw.

De Proeftuin in Klazienaveen werd in 1987 geopend, in het grootste glastuinbouwgebied van Noord-Nederland. Deze vestiging kwam voort uit de voormalige Proeftuinen Eelde en Sappemeer en heeft een belangrijke regionale functie gehad voor de teelt van glasgroenten, potplanten en snijbloemen. Onder andere regiospecifieke gewassen zoals Hortensia kregen aandacht bij het onderzoek in Klazienaveen.

Praktijkonderzoek Plant & Omgeving concentreert het onderzoek voor glastuinbouw nu in de locaties Naaldwijk, Aalsmeer en Horst. Deze locaties richten zich ook op toepasbare oplossingen voor de glastuinbouw in Noord Nederland.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie