Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Twintig procent besparing met Volvo's ISG

Datum nieuwsfeit: 28-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

28-9-2001

Twintig procent besparing met Volvo's ISG

De Integrated Starter Generator (ISG) die tijdens de Frankfurt Motor Show 2001 wordt gepresenteerd kan het brandstofverbruik bij het rijden in de stad met zon 20% terugdringen.

De Integrated Starter Generator (ISG), die zowel de startmotor als de wisselstroomdynamo vervangt, wordt tussen de motor en de versnellingsbak geplaatst en wordt rechtstreeks verbonden met de krukas. ISG voorziet diverse toepassingen die normaal gesproken op brandstof zouden werken, van energie.

Het ISG-systeem maakt hierbij gebruik van een 42-volt-technologie en heeft een aparte accu in de kofferruimte op de plek van het reservewiel. Het is niet nodig een nieuw model te ontwerpen of bestaande modellen drastisch aan te passen. ISG kan in de meeste van onze huidige modellen moeiteloos worden toegepast. Als je het vergelijkt met andere oplossingen die het milieu ten goede moeten komen, zoals hybride autos, is het systeem zeer kostenbesparend, aldus Hans Gustavsson. Een Volvo met ISG ziet er net zo uit als een normale Volvo. Ook gedraagt hij zich nagenoeg hetzelfde. Het enig merkbare verschil is dat de motor afslaat als de auto stil komt te staan én dat een bestuurder minder vaak een bezoek hoeft te brengen aan het tankstation.

Zelfdenkende motor
Door het afslaan van de motor als de auto stil komt te staan, gebruikt hij geen onnodige brandstof als de automobilist bijvoorbeeld moet wachten voor een rood stoplicht. Als het licht vervolgens op groen springt en de bestuurder het gaspedaal intrapt, start het ISG-systeem de motor onmiddellijk en geruisloos. Op het moment dat de auto vervolgens wegrijdt, voorziet ISG de motor van energie. Dit geldt ook voor het acceleren, een handeling waarvoor de auto normaal gesproken extra brandstof zou verbruiken. Vooral bij het rijden in de stad, betekent dit een behoorlijke brandstofbesparing en dus een positieve milieubijdrage.

Alerter dan een conventionele auto
ISG blijft tijdens het hele rijproces actief. Ook bij het inhalen of op andere momenten wanneer extra brandstof nodig is. In bepaalde situaties zal de auto met ISG zelfs alerter lijken te reageren dan een vergelijkbaar model zonder dit systeem. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je in een hoge versnelling met een laag toerental rijdt. De achterliggende gedachte achter ISG? De verbrandingsmotor moet zo weinig mogelijk werken, waardoor het brandstofverbruik en de uitstoot van schadelijke stoffen afnemen, aldus Gustavsson.

Als de bestuurder zijn voet van het gaspedaal haalt, zal de voorwaartse beweging van de auto het ISG-systeem in werking stellen. Hierdoor wordt de 42-volt-accu automatisch opgeladen met energie. ISG is daarnaast veel efficiënter dan een conventionele wisselstroomdynamo, wat eveneens een bijdrage levert aan de brandstofbesparing. Dit betekent ook dat zaken als de airconditioning en stuurbekrachtiging, die normaal gesproken brandstof verbruiken, op elektriciteit kunnen werken. De airco kan op deze manier blijven functioneren als de motor zichzelf uitschakelt. Dit is een voordeel dat Volvos concurrenten op het gebied van ISG nog niet kunnen leveren.

Betrouwbare energietoevoer
Naast het in werking stellen van het ISG-systeem biedt de 42-volt-accu nog meer voordelen. Zo heeft de nieuwe technologie, die in steeds meer autos wordt toegepast - denk aan veiligheids- en informatiesystemen - door het gebruik van een 42-volt-accu een betrouwbaarder energie-toevoer. Bovendien zal het mogelijk zijn veel meer elektronisch aangestuurde onderdelen in te bouwen die het comfort van de automobilist nog verder vergroten. Denk aan een voorziening die blikjes koel of koffie warm houdt. Dit en meer is mogelijk door het gebruik van 42-volt-technologie. De ontwikkelingen zijn al in volle gang en Volvos moedermaatschappij, de Ford Motor Company, voert momenteel op dit gebied al diverse projecten uit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie