Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Walter deSilva van SEAT opnieuw onderscheiden

Datum nieuwsfeit: 28-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

28-9-2001

Walter deSilva opnieuw onderscheiden

Walter deSilva (50), directeur van SEATs Design Centre, heeft tijdens de IAA een onderscheiding gekregen van het prestigieuze Duitse magazine Auto Welt voor zijn voortreffelijke carrière.

Het Duitse magazine reikt de prijs sinds 1995 jaarlijks uit; de eerste winnaar destijds was de Italiaanse ontwerper, Sergio Pininfarina. In opeenvolgende jaren is de prijs uitgereikt aan andere beroemde auto-ontwerpers, zoals Nuccio Bertone, Giorgetto Giugiaro, Bruno Sacco en Geoffrey Lawson. De winnaar van afgelopen jaar was Hertmut Warkuß, hoofdontwerper van de Volkswagen Groep.

DeSilva: Ik voel mij zeer vereerd. Deze onderscheiding is niet alleen ter erkenning van mijn eigen werk, maar ook dat van de professionals in mijn omgeving. Hij voegt toe, deze onderscheiding is een stimulans om mijn inspanningen voor SEAT te verdubbelen, een bedrijf met een geweldige toekomst voor zich, waarbij design één van de hoekstenen is van het huidige imago als een jong, sportief merk.

Van de Salsa tot de Tango

De SEAT Salsa de eerste SEAT conceptcar van deSilva is door het Amerikaanse magazine Automotive News International in 2000 uitgeroepen tot het mooiste exterieur in de categorie conceptcar. De prijs in samenhang met de presentatie van de nieuwe merkreclame SEAT auto emoción, koppelt expressief ontwerp aan een innovatief en sportief karakter.

DeSilva is bovendien bekroond met de Eurostar 2000door Automotive News Europe, die hem uitgeroepen heeft tot de beste Europese ontwerper van het jaar.

De laatste creatie van de Spaanse auto-ontwerper is de Tango, een conceptcar die pure emotie uitstraalt en met zijn compromisloze design teruggrijpt naar de sportieve convertibles uit de jaren vijftig en zestig.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie