Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandstichting coniferenhaag in Geleen

Datum nieuwsfeit: 28-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-09-2001 Politieberichten district Sittard (HP 13.00 uur) Donderdag 27 september 2001

Geleen, brandstichting:

Donderdagmorgen 27 september 2001 is een coniferenhaag en een schuurtje in vlammen opgegaan in een tuin behorende bij woningen gelegen aan de Uranusstraat te Geleen.
De brand werd kort voor 03.00 uur ontdekt door een buurtbewoner die daarop meteen de politie en brandweer waarschuwde. Vermoedelijk is eerst een coniferenhaag van 15 bomen, diende als tuinafscheiding tussen twee woningen, in brand geraakt. Door de hitte zijn vermoedelijk daarop ook twee garages behorende bij beide woningen in brand geraakt. In een van beide garages lag een grote hoeveelheid bouwmateriaal opgeslagen. Zowel de coniferenhaag, beide garages, als de inhoud van beide garages zijn verloren gegaan. Tengevolge van de brand zijn op het dak van de garages liggende asbestplaten kapot gesprongen waarvan gedeeltes in omliggende tuinen terechtkwamen. De bewoners zijn dezelfde nacht nog door de brandweer middels een brief op de hoogte gesteld van de mogelijke aanwezigheid van asbest in de tuinen. Vandaag worden de omliggende tuinen gereinigd door bemiddeling van de stichting Salvage. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. Er wordt een verder onderzoek ingesteld.

Geleen, heup gebroken bij straatroof:
Een 48 jarige inwoonster van Geleen heeft woensdagavond 26 september 2001 haar heup gebroken bij een poging tot straatroof gepleegd door twee passagiers van een bromfiets op de Wolfstraat te Geleen. Zowel een politieman in vrije tijd als een echtpaar zagen woensdagavond kort na 21.00 uur een bromfiets met daarop twee personen wegrijden van de Wolfstraat te Geleen. Meteen daarna troffen zij een vrouw liggend op grond aan die gewond was aan haar heup. De vrouw vertelde dat twee personen op een bromfiets een poging gedaan hadden om haar te beroven. Het slachtoffer was van achteren aangereden door de bromfiets waardoor zij was komen te vallen. Een van de beide belagers eiste daarop van de vrouw om haar tas af te geven. De bestuurder van de bromfiets probeerde ook de tas van het slachtoffer weg te rukken, maar de vrouw hield deze stevig vast. Daarop trapte aan van beide belagers het op de grond liggende slachtoffer tegen het lichaam, maar het lukte niet om de tas te bemachtigen. De beide straatrovers reden daarna snel weg op de bromfiets, hetgeen werd gezien door de eerder genoemde getuigen.
Het slachtoffer is door een ambulance overgebracht naar het Maasland ziekenhuis te Sittard waar bij onderzoek een gebroken linker heup werd vastgesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Geleen, brom- snorfietscontrole:
Op woensdag 26 september 2001 heeft op de Markt te Geleen een uitgebreide brom- en snorfietscontrole plaatsgevonden. Er werden bijna 100 processen-verbaal opgemaakt wegens uiteenlopende redenen. Bijna de helft van de gecontroleerde brom- en snorfietsen bleek harder te kunnen rijden dan wettelijk is toegestaan.
Tussen 13.30 en 20.30 uur selecteerden motorrijders van de politie in het centrum van Geleen brom- en snorfietsen uit het verkeer en begeleiden deze naar de centrale controleplaats op de Markt waar de voertuigen aan een uitgebreide controle werden onderworpen. Van de ruim 100 gecontroleerde brom- en snorfietsen bleken 43 een te hoge constructiesnelheid te hebben waardoor deze voertuigen harder konden rijden dan wettelijk is toegestaan. Van deze 43 voertuigen werden er 12 meegenomen naar het politiebureau om naar de oorzaak van het te hard kunnen rijden een verder rijtechnisch onderzoek in te stellen. De 43 bestuurders kregen allen een proces-verbaal. 14 bromfietsen voerden een oranje plaat in plaats van een gele plaat om daarmee de draagplicht van de helm te omzeilen. Ook zijn werden bekeurd. Verder werd proces-verbaal opgemaakt wegens de volgende feiten:
niet dragen van de bromfietshelm (7x);
niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat (9x) kale band op brom- of snorfiets (6x)
en zeven maal wegens kleinere technische gebreken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie