Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fietser bezweken aan verwondingen ongeval in Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 28-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-09-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.05 uur
Fietser overleden (zie persbericht d.d. 27-09-01)

NIEUWEGEIN De op woensdag 26 september bij een aanrijding ernstig gewond geraakte fietser is op donderdag 27 september overleden.

De 76-jarige man uit Nieuwegein reed op woensdagmiddag om half één over de Nedereindseweg, komende uit de richting van de Rietveldlaan. Op de kruising met de Batauweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 61-jarige automobilist uit Nieuwegein. Hij botste tegen de rechterflank van de auto en kwam ten val. Hij werd met hoofdletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar op donderdag 27 september overleden.

Fietsster door auto aangereden

IJSSELSTEIN Op donderdag 27 september heeft een aanrijding tussen een auto en een fiets plaatsgevonden. De fietsster raakte gewond.

Rond half negen in de ochtend reed een 35-jarige automobiliste uit IJsselstein over de Heemradenlaan, komende uit de richting van het Kwikstaartpad. Op de kruising met de Hovenierlaan sloeg zij linksaf, maar nam daarbij de bocht te kort waardoor zij tegen een 38-jarige fietsster uit IJsselstein opreed. Bij de fietsster zat haar zoontje achterop. Beiden kwamen ten val. Het zoontje liep een bult aan zijn hoofd op. De vrouw is met diverse kneuzingen per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein vervoerd. Zij mocht na behandeling naar huis.

Snelkrakers aangehouden

IJSSELSTEIN Op donderdag 27 september zijn drie mannen na het plegen van een snelkraak aangehouden.

Rond vier uur in de ochtend werd ingebroken bij een winkel aan de Weidstraat. Uit meerdere vitrines werden mobiele telefoons weggenomen. De verdachten vluchtten in een auto in de richting van het Kronenburgplantsoen. Even later zagen politiemensen een soortgelijke auto in De Meern rijden. Deze auto ging er met gedoofde lichten vandoor, maar kwam niet ver. De auto vloog bij Hooggelegen uit de bocht. De inzittenden vluchtten over een sloot het terrein van een bedrijf op. Nadat de omgeving was afgezet, werd met behulp van een politiehond naar de verdachten gezocht en konden zij worden aangehouden. Het ging om een 24-jarige man uit Utrecht, een 26-jarige man uit Houten en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Alle drie zijn ingesloten. In de auto werden de in IJsselstein weggenomen mobiele telefoons aangetroffen. De auto is in beslag genomen.

Aanrijding tussen twee auto`s

NIEUWEGEIN Op donderdag 27 september heeft een aanrijding tussen twee auto`s plaatsgevonden. Eén bestuurder raakte gewond.

Rond acht uur in de ochtend reed een 27-jarige automobilist uit Breda over de Martinbaan. Op de kruising met de Structuurbaan verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 23-jarige automobilist uit Utrecht. De 23-jarige botste met de voorzijde van zijn auto tegen de linkerflank van de auto van de man uit Breda.

De 27-jarige man werd met hoofd en nekletsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht en mocht na behandeling naar huis.

Fietser ernstig gewond na aanrijding
IJSSELSTEIN Op donderdag 28 september heeft een aanrijding tussen een auto en twee fietsers plaatsgevonden. Eén van de fietsers raakte ernstig gewond.

Rond kwart over acht in de ochtend reed een 36-jarige automobilist uit IJsselstein over de Sint Petersburglaan, komende uit de richting van de Praagsingel en gaande in de richting van de Tuinensingel. Op de kruising met de Jan Bijhouwerstraat sloeg hij linksaf en verleende daarbij geen vrije doorgang aan twee hem tegemoet rijdende fietsers van 37 en 7 jaar oud en beiden afkomstig uit IJsselstein. Bij de 37-jarige man zat zijn 4-jarige dochtertje achterop. De auto botste op de fietsers, die ten val kwamen. Het meisje liep een bult op haar hoofd op. Haar 37-jarige vader is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein overgebracht en daar met een gebroken rugwervel opgenomen. De beide kinderen mochten na onderzoek naar huis.

De automobilist verklaarde de beide fietsers niet te hebben zien aankomen. Hij was zeer geschrokken van de aanrijding en is door de politie naar huis gebracht.

Bromfietser onder invloed
HOUTEN Op donderdag 27 september is een bromfietser voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond half twaalf in de avond zagen een politieman een bromfietser over de Utrechtseweg rijden. Hij viel op doordat hij geen helm droeg en geen verlichting voerde. Bij controle van de 19-jarige bestuurder uit Utrecht, bemerkte de politieman dat hij naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 410 ug/l (1,05 promille), meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Hij kreeg hiervoor een boete van f 160,-. Tevens werd hij bekeurd voor het rijden zonder helm, zonder verlichting en voor het niet verzekerd zijn van zijn bromfiets.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie