Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FME-CWM: Blijven vechten voor democratische waarden

Datum nieuwsfeit: 28-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging FME-CWM

Blijven vechten voor democratische waardenDe gevolgen van de terroristische aanvallen in de Verenigde Staten staan niet in verhouding tot de dagelijkse zorgen van een ondernemer. Het lijkt in het licht van de bizarre omstandigheden onzinnig een gedachte over de ontwikkeling van de wereldeconomie aan het papier toe te vertrouwen. Want die zijn nog lang niet te overzien. Wie kan nog voorspellen waar we volgende maand staan? En toch zullen we met zijn allen verder moeten in een wereld die nooit meer hetzelfde zal zijn als voorheen.

De terroristen hebben toegeslagen op een moment dat de wereldeconomie tegen een recessie aan zit. Er is sprake van een vertraagde economische groei, stijgende olieprijzen en dalende beurskoersen. Die ontwikkelingen zullen in de komende tijd worden versterkt. Dit eens te meer omdat de economie valt of staat met het vertrouwen van de consumenten. Nu dat vertrouwen dat onder meer is gebaseerd op het zich veilig voelen, is weggeslagen, moeten we op het ergste zijn voorbereid. Toch, ben ik ervan overtuigd dat de vrije markteconomie voldoende veerkracht heeft om uit het dal te klimmen. Tenminste als we bereid zijn te blijven vechten voor de democratische waarden waarop het systeem is gebaseerd.

Drs. A. Kraaijeveld, voorzitter Vereniging FME-CWM


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie