Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Intensieve controle bij tunnels Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 28-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

|
Persberichten
|
Intensieve controle bij tunnels Amsterdam

Intensieve controle bij tunnels Amsterdam

Donderdag 27 september zijn bij de toegangen van de Coentunnel en de Zeeburgertunnel door de politie intensieve controles van al het verkeer uitgevoerd. De beide tunnels zijn korte tijd afgesloten geweest voor alle verkeer.

Deze maatregelen zijn genomen naar aanleiding van een brief die woensdagavond 26 september bij het ANP is binnengekomen. In de brief werd gedreigd dat in de genoemde tunnels in Amsterdam en in twee tunnels in Rotterdam rond 08.00 uur auto's tot ontploffing zouden worden gebracht.

De driehoek Amsterdam (burgemeester, justitie, politie) heeft in nauw overleg met het Rijk en de gemeente Rotterdam deze melding zeer serieus genomen en met het oog op de veiligheid van de burgers besloten tot intensieve veiligheids- en controlemaatregelen. Gezien de gevaarlijke omstandigheden bij de controles is hierbij de BBE (Bijzondere Bijstands Eenheid) ingezet. De beslissing tot inzet van de BBE is door de minister van Justitie genomen.

De maatregelen zijn om 10.00 uur gestopt, waarna het verkeer weer op gang kwam.

Mirjam Otten

^


-

© gemeente Amsterdam - 28-09-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie