Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling 'Onze Kunst' in Breda's Museum

Datum nieuwsfeit: 28-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Persbericht

Breda's Museum toont Onze Kunst

Breda's Museum brengt van 28 september 2001 tot en met 27 januari 2002 de tentoonstelling Onze Kunst. Uit de eigen collectie worden schilderijen en tekeningen getoond. Daarnaast zijn er kleine presentaties van grafiek en enkele sculpturen. De periode bestrijkt de 19e eeuw en de eerste helft van de 20e eeuw.

Deze tentoonstelling sluit aan op de vaste expositie Blikvangers, waar kunst en kunstnijverheid van de late middeleeuwen tot en met de 19e eeuw

permanent te zien zijn. Onze Kunst betreft aanwinsten van de laatste jaren en werken die voor de gelegenheid uit het museumdepot worden gehaald. De kunstwerken hebben doorgaans een relatie met Breda, hetzij door het onderwerp van de afbeelding, hetzij doordat de maker in Breda en omgeving heeft gewerkt of geleefd. Daarop verzamelt Breda's Museum kunst.

Aanwinsten zijn onder meer een Tiroler landschap van Remigius Haanen, vier schilderijen van landgoed IJpelaar door Wilhelm Weingärtner en de beelden van Theo van Reijn, afkomstig van de voormalige Haagpoortbrug te

Breda. Tot de opvallende stukken op de expositie behoren Boerderij te Dongen van Johan Klinkenberg, zes Bloem- en Fruitstukken door Jan Frederiks, Jan Sluijters' portret van Charles Stulemeyer en een tekening

van Belgische vluchtelingen door Leo Gestel uit 1914. Verder is werk te zien van Christiaan Kannemans, Matthijs van Bree, Antoon van Welie, Herman Heyenbrock, Henri Boot en Jo Voskuijl.

Tekeningen worden getoond van reeds genoemde kunstenaars als Petrus van Schendel en Christiaan Kannemans en van Martinus Schouman. Een aantal tekeningen van Frederik Huygens en Balthassar Jooss betreffen topografische onderwerpen in Breda. De Bredasche Kunstkring die in de jaren dertig werd opgericht, is vertegenwoordigd met schilderijen van Dio Rovers, Paul Windhausen en Richard Peskovski.

Breda, 17 september 2001

Onze Kunst
28 september 2001 t/m 27 januari 2002

Breda's Museum, Parade 12, 4811 DZ Breda
tel.: 076 529 93 00
open: dinsdag t/m zondag van 10 tot 17 uur
Entree f 7,50 / E 3,4
www.breda-museum.nl

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie