Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Implementatie Europese regeling rente bij handelstransacties

Datum nieuwsfeit: 28-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Justitie

Persbericht Ministerraad
28 september 2001

IMPLEMENTATIE EUROPESE REGELING VOOR WETTELIJKE RENTE BIJ

HANDELSTRANSACTIES

De wettelijke rente die is verschuldigd over betalingsachterstand bij handelstransacties tussen ondernemingen onderling en tussen ondernemingen en overheid gaat fors omhoog. Deze rente zal in de toekomst in elk land van de Europese Unie jaarlijks worden berekend op basis van de zogenoemde herfinancieringsrente van de Europese Centrale Bank (op dit moment 4,75 procent) verhoogd met een percentage van ten minste zeven (totaal 11,75 procent). Nu is de wettelijke rente acht procent. Dit percentage blijft alleen gelden bij betalingsachterstanden in consumententransacties. Dit staat in een wetsvoorstel van minister Korthals van Justitie waarmee de ministerraad heeft ingestemd. Het gaat om de implementatie van de Europese richtlijn 2000/35/EG betreffende de bestrijding van betalingsachterstand bij handelstransacties.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 28.09.2001reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie