Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard, Maastricht

Datum nieuwsfeit: 28-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-09-2001 Politieberichten district Sittard (HP 13.45) Vrijdag 28 september 2001

Geleen, gewonden bij verkeersongeval op v.o.p.: Op donderdagavond 27 september 2001 zijn omstreeks 20.45 uur twee personen gewond geraakt bij een verkeersongeval op een voetgangersoversteekplaats (v.o.p.)gelegen op de Mauritslaan te Geleen.
Een 12 jarige fietsertje uit Geleen stak samen met een vriendje die naast de fiets liep over op de v.o.p. aan de Mauritslaan. Het vriendje verloor op de v.o.p. sleutels en zei dat tegen de 12 jarige fietser. Deze keerde met zijn fiets op de v.o.p. waar hij werd aangereden door een naderende 20 jarige bromfietsbestuurster uit Geleen. Zowel de fietser als de bromfietsbestuurster raakten bij de aanrijding gewond. Beiden werden met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar bij de bromfietsbestuurster een gekneusde schouder werd vastgesteld en bij het fietsertje een gebroken onderbeen. De politie maakt van het voorval proces-verbaal op.

Geleen, zware rookontwikkeling in woning:
Donderdagmiddag 27 september 2001 omstreeks 15.30 uur heeft de brandweer een woning moeten binnendringen na een melding van grote rookontwikkeling in de woning aan de Eberhardstraat te Geleen. Een getuige had de rookontwikkeling in de woning gezien en vreesde een ernstige brand. De rookontwikkeling gaf daartoe ook alle reden. Omdat er niemand thuis was forceerde de brandweer een deur en ging de woning binnen die zich grotendeels gevuld had met rook. Er werden in de woning geen personen aangetroffen. Op het vuur trof de brandweer een hevig rokende pan aan de van het vuur gehaald werd en buiten de woning werd gebracht. De keuken werd door de hevige rookontwikkeling en het ontstaan van roetvorming geheel zwart geblakerd.

Geleen, snelheidscontroles:
Op de Urmonderbaan te Geleen werd tussen 08.00 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden door het verkeershandhavingsteam van de politie in de regio Limburg-Zuid. De maximum snelheid ter plaats is 80 km per uur. In het totaal werd de snelheid gemeten van 1723 motorvoertuigen waarvan 157 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid. Alle overtreders werden ter plaatse staande gehouden waarbij zij het proces-verbaal meteen kregen uitgereikt. De hoogste snelheid bleek 142 km per uur te zijn. Bij dezelfde controle bleken 62 bestuurders of inzittenden van de auto de autogordel niet te dragen. Ook hiervoor werden processen-verbaal uitgeschreven.

De snelheidscontrole werd tussen 12.20 en 14,.20 uur voortgezet. Nu bleken van de 900 gecontroleerde motorvoertuigen 146 bestuurders harder te rijden. Hoogste snelheid bleek 133 km per uur te zijn. Tegen 36 bestuurders of inzittenden van de auto werd proces-verbaal opgemaakt wegens het niet dragen van de autogordel.

Sittard, inbraak in gebouw sportvereniging:
In de nacht van woensdag op donderdag heeft een inbraak plaatsgevonden in het gebouw van de sportvereniging Unitas gelegen aan de Sportcentrumlaan in Sittard. Een ruit werd met een trottoirtegel ingegooid waarna, door de ontstane opening, het gebouw betreden kon worden. Uit de kantoorruimte werd een beeldscherm ontvreemd. Namens de vereniging is van de diefstal aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie