Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College B&W Nijmegen stelt startnotitie MER-Waalsprong vast

Datum nieuwsfeit: 28-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

College B&W stelt startnotitie MER-Waalsprong vast

Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nijmegen heeft de startnotitie van de MER-Waalsprong vastgesteld. Deze startnotitie beschrijft de wijze waarop de MER-procedure voor de Waalsprong wordt uitgevoerd. De startnotitie ligt, onder voorbehoud dat de gemeenteraad op 26 september haar goedkeuring verleent, vanaf 4 oktober ter inzage voor het publiek.

Wat ligt vast?
De locatie voor het uitbreidingsplan De Waalsprong en de bouw van zo'n 12.000 woningen staan vast. Ook de globale indeling van het plan is op dit moment geen punt van discussie meer. Deze zaken zijn vastgelegd in het structuurplan Land over de Waal. Dit plan vormt het uitgangspunt voor de startnotitie. De startnotitie is tot stand gekomen met behulp van en in overleg met bewoners en belangenorganisaties. Gezamenlijk zijn de milieuthema's vastgesteld.
Door middel van de MER vindt er in feite een toetsing plaats van het plan aan de huidige maatschappelijke discussies en aan de wensen van bewoners en andere belanghebbenden. In de MER worden de milieueffecten van het huidige plan en de alternatieven met elkaar vergeleken.

Alternatief
De alternatieven in de MER zijn gebaseerd op de 'opgaven' die aan het Structuurplan en aan de huidige plannen ten grondslag liggen. Het gaat hierbij om de opgaven: horen bij de stad, wervende woonmilieu's en duurzaamheid. Aan de hand van overheidsbeleid en lopende maatschappelijke discussies is voor elk van deze opgaven een alternatief uitgewerkt.
Zo is bijvoorbeeld bij het onderwerp 'horen bij de stad' vastgesteld wat de milieueffecten zijn van een tweede Waalbrug. Bij wervende woonmilieu's gaat het om de milieueffecten van diverse voorzieningen die van de Waalsprong een gevarieerde woonomgeving maken. Bij het onderwerp duurzaamheid wordt gekeken naar de milieueffecten van bijvoorbeeld de bouw van windmolens en de aanleg van een gesloten oppervlaktewatersysteem.

Voorlichtingsbijeenkomst
De startnotitie ligt vanaf 4 oktober ter inzage. Bewoners en andere belanghebbenden zijn op 11 oktober welkom bij een voorlichtingsbijeenkomst over de startnotitie in sporthal De Maranter. Nadere informatie over die bijeenkomst volgt in het weekblad De Brug en op de gemeentelijke internetsite.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie