Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De halfjaarresultaten van Fountain

Datum nieuwsfeit: 28-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten
Euronext Brussels

European Leader in "out-of-Home" Hot Drinks

Geconsolideerde halfjaarlijkse resultaten 2001

« Groeiende omzet,

Achteruitgang van de resultaten »


* Halfjaarlijkse omzet van 25 miljoen EUR (1 miljard BEF), groei van 6% vergeleken met eerste semester vorig jaar,


* Halfjaarlijkse bedrijfscashflow van bijna 4 miljoen EUR (157 miljoen BEF), een achteruitgang van 28%,


* Halfjaarlijks herwerkt netto lopend resultaat (*) van 1,1 miljoen EUR (45 miljoen BEF), een achteruitgang van 54%.

(*) De herwerkte resultaten worden berekend na de eliminatie van de impact van de goodwillafschrijvingen. Deze laatste bestaan uit het geheel van merken, handelsfondsen en consolidatieafwijkingen.

Omzet en Activiteit

Het omzetcijfer van de groep bereikte 25,19 miljoen EUR (1.015 miljoen BEF). Dit betekent een groei van 6% in vergelijking met het eerste semester van het vorig boekjaar. De groei wordt verklaard door de aankoop in 2001 van concessiehouders en handelsfondsen in Frankrijk en Denemarken.

De nieuwe high-end machine Ottimo, in januari aangekondigd maar met vertraging gelanceerd in juni 2001, heeft een wachtende houding bij de concessiehouders en in de markt veroorzaakt. Ondanks een voldoende ontwikkeling van de Nespresso Professional in Frankrijk heeft deze lanceringvertraging een negatieve impact op de verkopen van dit eerste trimester. De interne groei van de groep (omvang van 1/1/2000) bedroeg
-1,9%.


Tijdens het eerste semester van 2001 heeft de groep FODIS - concessiehouder in West-Frankrijk - alsook twee concessiehouders in Zuid-Frankrijk aangekocht en de aankooppolitiek van Deense handelsfondsen voortgezet.

Tijdens 2001, werd 44,8% van de totale omzet gerealiseerd door de distributiebedrijven van de groep waarvan de verkoopsploegen aanzienlijk werden versterkt (+60% in aantal verkopers sinds juni 2000).

Geografisch gezien blijven de Benelux en Frankrijk de sleutelgebieden met 86% van de totale omzet.

BedrijfsCashFlow (EBITDA)

De bedrijfscashflow bedraagt 3,9 miljoen EUR (156,9 miljoen BEF), een achteruitgang van 27,8% in vergelijking met het eerste semester van 2000. De bruto exploitatiemarge bedroeg 57,2% van de omzet, vergeleken met 55,0% voor dezelfde periode in 2000, terwijl het percentage van de bedrijfscashflow op de omzet zakte van 22,7% naar 15,4%. De achteruitgang wordt voornamelijk verklaard door de impact van de kosten die verbonden waren aan de introductie van de nieuwe machine Ottimo (0,7 miljoen EUR ; 30 miljoen BEF), de toename van de verkoopsploegen binnen de nieuwe bedrijven (geschat op 0,1 miljoen EUR ; 5 miljoen BEF) en de wijziging van de managementstructuur op groepsniveau en in de dochterondernemingen (0,4 miljoen EUR ; 15 miljoen BEF).

De Nespresso Professional activiteit in Parijs heeft de geconsolideerde bedrijfscashflow positief beïnvloed. Deze goede prestatie werd echter weggewist door de negatieve impact (0,5 miljoen EUR ; 19 miljoen BEF) van de andere directe distributie activiteiten in Lyon en Parijs (Fountain), in hun consolidatiefase, alsook door de nieuwe aankopen (West-Frankrijk en Zuid-Frankrijk) waarvan de integratie in de groep ontegensprekelijk punctuele kosten tijdens het eerste boekjaar veroorzaakte.

Netto Lopend Resultaat

De achteruitgang van de bedrijfscashflow veroorzaakte een achteruitgang van 54,4% van het netto herwerkt lopend resultaat tot 1,1 miljoen EUR (45 miljoen BEF).

Uitzonderlijk Resultaat

De uitzonderlijke netto kostenlast van 0,2 miljoen EUR (9,3 miljoen BEF) omvat voornamelijk de kosten die verbonden waren aan de herstructurering van de netwerken (0,21 miljoen EUR ; 8,4 miljoen BEF) en aan de transfer van het beheer van de Duitse markt naar een lokaal onafhankelijk bedrijf (0,06 miljoen EUR ; 2,3 miljoen BEF).

Belastingen

De belastingslast bedraagt 0,7 miljoen EUR (27,5 miljoen BEF), een vermindering van 64% vergeleken met het eerste semester van 2000. Dit is het gevolg van de vermindering van de lokale belastbare basissen.

De afschrijving van de consolidatieverschillen van 1,4 miljoen EUR (56,1 miljoen BEF) en van de handelsfondsen van 0,2 miljoen EUR (6,91 miljoen BEF) (Frankrijk en Denemarken) komt niet te berde in de berekening van deze belastingsbasis.

Omvang

De consolidatie omvang is toegenomen door de globale incorporatie van FODIS, haar twee dochterondernemingen en het bedrijf Fountain Coffee System OY (Finland) alsook door de evenredige incorporatie van de bedrijven Slodadis SAS (F) en Little Kawa SAS (F) beide met 50% participatie.


1. Het Bedrijfsresultaat omvat de afschrijvingen op merken voor een bedrag van 0,6 miljoen EUR (23,1 miljoen BEF) in 2001 vergeleken met 0,6 miljoen EUR (22,5 miljoen BEF) in 2000 en op handelsfondsen voor een bedrag van 0,2 mio EUR (6,9 mio BEF) in 2001 vergeleken met 0,0 mio EUR (1,3 mio BEF) in 2000.


2. De financiële resultaten omvatten de afschrijvingen op de positieve consolidatieverschillen voor een bedrag van 1,4 miljoen EUR (56,1 miljoen BEF) in 2001 vergeleken met een bedrag van 1,3 miljoen EUR (52,8 miljoen BEF) in 2000.

Investeringen

De commercialisering van de het nieuwe machinegamma Ottimo ging in Frankrijk van start in juni 2001. De lancering in België zal voor het einde van het boekjaar plaats hebben. Deze machine behoort tot een nieuwe generatie, is internationaal gepatenteerd en verbreedt het Fountain aanbod tot gebrouwen koffie.

De investeringen in handelsfondsen (Frankrijk en Denemarken) bedroegen 3,1 miljoen EUR (124,7 miljoen BEF) voor het eerste semester 2001. Ze worden lineair over 10 jaar afgeschreven zoals in de evaluatieregels voorzien.

Tweede Semester van het Boekjaar 2001

In wederzijdse overeenstemming heeft Dominique Rolland, CEO, de Fountain groep eind augustus 2001 verlaten. Hij zal vervangen worden door een tweehoofdige directie steunend op Vincent Nys, voormalig directeur generaal van de Franse bedrijven, die de commerciële verantwoordelijkheden overneemt en op Eric Malrain, CFO, die zijn financiële verantwoordelijkheden uitbreidt met de administratieve, logistieke en industriële verantwoordelijkheden. Beiden zullen direct rapporteren aan Pierre Vermaut, Voorzitter van de Raad van Bestuur.

De eerste successen die in Frankrijk voor de nieuwe Ottimo behaald werden zijn hoopgevend en bevestigen het enorm potentieel van dit aanbod dat gebrouwen koffie combineert met een uitgebreide keuze van andere warme dranken.

Tijdens het tweede semester 2001 zal de groep de logistiek uitbesteden wat een centraal voorraadbeheer mogelijk zal maken. Dit project zal de centralisering van de Franse ploegen in Parijs en de realisatie van verschillende gebouwen bewerkstelligen.

Anderzijds vervolgt Fountain haar optimalisatie- en vereenvoudigingspolitiek van de structuren door het aantal bedrijven in de groep te verminderen.

Nochtans zal Fountain de last blijven ondervinden van de commerciële investeringen in de aangekochte distributiekanalen. De groep schat dat nog 15 tot 18 maanden nodig zullen zijn om er ten volle profijt uit te halen. Tijdens deze periode zal de groep het accent leggen op de verbetering van haar winstgevendheid en bedrijfskapitaal.

Verslag van de Commisaris over de Geconsolideerde Rekeningen

« We zijn overgegaan tot het beperkt nazicht van de halfjaarlijkse geconsolideerde informatie van de naamloze vennootschap "FOUNTAIN INDUSTRIES EUROPE" per 30 juni 2001, overeen-komstig de normen van het Instituut der bedrijfsrevisoren. In functie van hun doelstelling, waren onze controles minder diepgaand dan deze die vereist zijn voor de certificering van de geconsolideerde jaarrekening. Bij dit nazicht zijn geen gegevens aan het licht gekomen die belangrijke aanpassingen van de cijfergegevens van het halfjaarlijks geconsolideerd verslag noodzakelijk maken.

B.S.T. Bedrijfsrevisoren SCPRL, Vertegenwoordigd door

Pascale TYTGAT, Bedrijfsrevisor. »

Profiel

De Fountain groep, die voornamelijk aanwezig is in de belangrijkste Europese landen, fabriceert en commercialiseert machines voor de distributie van warme dranken alsook hun consumptieproducten die bestemd zijn voor de "out of home" markt. De distributie wordt georganiseerd rond een concept dat zich vooral tot de kleine en middelgrote ondernemingen richt en steunt op een gediversifieerd gamma van dranken (koffie, specialiteiten op basis van koffie, theesoorten, chocolade, soepen...) die voor hun grote kwaliteit erkend worden. De groep verdeelt zijn producten via eigen of onafhankelijke vergunningen die netwerken van al dan niet zelfstandige concessiehouders ontwikkelen, beheren en animeren, waarbij dicht bij de klant een globale dienstverlening wordt aangeboden.

Inlichtingen

Alle inlichtingen bij:

De Heer Pierre VERMAUT, Voorzitter van de Raad van Bestuur

((vermaut.pierre@fountain.be) - tel. 02 3890810)

of

De Heer Eric MALRAIN, Groep Algemene Directeur - Financiën en Logistiek

((malrain.eric@fountain.be) - tel. 02 3890811 of 0477 354599)

www.fountain-europe.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...