Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Man in been geschotenin Utrecht, verdachte aangehouden

Datum nieuwsfeit: 29-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-09-2001

Politieberichten stad Utrecht, 10.30 uur
Horecacontrole blijkt nodig

UTRECHT De politie heeft in samenwerking met diverse andere diensten waaronder brandweer, GAK, Belastingdienst, Douane, Buma/Stemra en de Keuringsdienst van Waren op vrijdagavond 35 horecabedrijven in Lombok, Rivieren- en Dichterswijk gecontroleerd.

Ten aanzien van de brandveiligheid werd vastgesteld dat in veel ondernemingen geringe zaken niet in orde waren zoals de nood/transparantverlichting, brandblussers niet gekeurd, branddekens/brandblussers niet aanwezig. De brandweer noteerde in totaal 33 punten van tekortkomingen.

De Keuringsdienst van Waren constateerde dat de temperatuur in diverse koelvitrines te hoog was. In twee gevallen volgde een boete en zal een nacontrole plaatsvinden.

De belastingdienst en het GAK troffen in een aantal zaken medewerkers aan die niet waren aangemeld.

Buma/Stemra namen in drie zaken CDs mee voor nader onderzoek en in 5 gevallen werd een boete variërend van 5000 tot 7000 gulden opgelegd wegens niet betaalde muziek-auteursrechten. De Douane zal in 1 geval de herkomst nader onderzoeken van de aangetroffen (alcoholhoudende ) dranken.

In 6 ondernemingen was de ondernemer/leidinggevende niet aanwezig en 1 onderneming bleek over te zijn gegaan in andere handen zonder dat hiervoor een vergunning aan te vragen. Deze zaken zullen nader worden onderzocht.

Man in been geschoten, verdachte aangehouden

UTRECHT Een arrestatieteam van de politie heeft vrijdagmiddag 28 september een 43-jarige man uit Utrecht in zijn woning aangehouden. In de woning werd een pistool en munitie aangetroffen.

De man was in de nacht van donderdag op vrijdag vermoedelijk betrokken bij een schietincident in winkelcentrum Hoog Katherijn (Boven Clarenburg). Om nog onduidelijke redenen kreeg de Utrechter het aan de stok met een 33-jarige man uit Epe. Over en weer werden diverse klappen uitgedeeld.

Tijdens die vechtpartij trok de Utrechter plotseling een pistool en loste enkele schoten en werd de Epenaar getroffen in zijn bovenbeen. De politie zette met lint de plaats van het incident af en verrichtte een (sporen-)onderzoek. Van diverse getuigen werd een verklaring opgenomen.

Na behandeling in het UMC mocht de Epenaar naar huis. De politie onderzoekt de zaak nader.

Vrouw aangehouden voor mishandeling

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van een 30-jarige plaatsgenoot.

De vrouw had in een horecagelegenheid de 30-jarige man met een glas in het gezicht gestoken die hiervoor behandeld moest worden in het ziekenhuis. Volgens de vrouw had de man haar lastig gevallen en waren er over en weer enkele klappen gevallen. De vrouw liep een bloedneus op en haar bril raakte beschadigd. De man bleef haar echter lastig vallen en opmerkingen maken waarop de vrouw op een gegeven moment het gezicht van de man met een glas bewerkte.

De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten.

9 bestuurders aangehouden bij alcoholcontrole

UTRECHT Bij een alcoholcontrole in de avond en nacht van vrijdag op zaterdag op de Briljantlaan, Rubenslaan en de Biltsestraatweg moesten 440 bestuurders op straat een blaastest afleggen.

Na de ademanalyse op het bureau werd tegen 9 bestuurders proces-verbaal opgemaakt en vier rijbewijzen ingevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie