Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 29-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Gehele regio 29-09-2001 Dagelijkse persberichten,
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Brandstichting auto Lelystad-Haven
LELYSTAD - Op een parkeerplaats achter de flat aan de Ringdijk zijn vanmorgen vroeg om circa 03.10 uur twee auto`s in vlammen opgegaan. De politie vermoedt brandstichting bij één auto (een Citroen AX), waarna het vuur oversloeg naar het tweede voertuig (een Ford Sierra). Een derde auto is door de brandweer op tijd veilig gesteld. Beide auto`s zijn geblust door de brandweer en afgesleept. Een ieder die informatie heeft omtrent deze zaak wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijdingen met letsel
LELYSTAD - Een 39-jarige automobilist uit Lelystad en een 53-jarige automobilist uit Emmeloord zijn vrijdagavond betrokken geraakt bij een aanrijding op de Binnenhavenweg. De beide voertuigen reden richting Houtribweg achter een andere auto, die op de kruising Binnenhavenweg / Steenstraat richting aangaf naar rechts, maar daarbij naar links uitweek. Hierop remde de Emmeloorder, wat de Lelystedeling te laat opmerkte, met een aanrijding tot gevolg. De 53-jarige is voor onderzoek overgebracht per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis. De beide auto`s zijn afgesleept.

MARKNESSE - Op de Vollenhoverweg zijn vrijdagmiddag een 13-jarige fietser en een 29-jarige bromfietser, beiden uit Vollenhoven, gewond geraakt na een botsing. Op het fietspad botsten de twee weggebruikers frontaal op elkaar. De fietser is ter plaatse behandeld, de bromfietser is overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis. De fiets is total loss, de bromfiets is meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek.

Aanrijding na rijden onder invloed
LELYSTAD - Een 33-jarige automobilist uit Lelystad is vrijdagavond aangehouden na rijden onder invloed. De verdachte veroorzaakte tijdens het rijden schade aan een geparkeerde auto in de Kempenaar, maar parkeerde zelf zijn auto een paar meter verderop. Na de melding van de schade van de aanrijding is hij door de politie aangehouden. De man blies 1230 ug/l (2.85 promille) en was nauwelijks aanspreekbaar. Hij is ter ontnuchtering is ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

EMMELOORD - Na een melding dat er een auto over de kop zou zijn geslagen op de Espelerlaan, heeft de politie vanmorgen vroeg een 30-jarige automobilist uit Emmeloord aangehouden wegens rijden onder invloed. De bestuurder had tijdens het ongeluk een lantaarnpaal omvergereden en was inmiddels zelf uit de auto geklommen en naar huis gelopen. Toen agenten bij hem aan de deur kwamen bedreigde hij hen met een mes en liep weg. Uiteindelijk is hij aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar hij 280 ug/l (0.65 promille) blies. De man wordt verhoord en krijgt processen verbaal voor de aanrijding, rijden onder invloed en bedreiging.

Rijden onder invloed
LELYSTAD - Tijdens een motorsurveillance op de Houtribdreef is vrijdagavond een 29-jarige automobilist uit Velsen-noord aangehouden. Hij reed meer dan 100 kilometer per uur en reed bij de rotonde deels in de berm, waarna hij de Markerwaarddijk opreed. Hier kon hij worden aangehouden. Bij de controle bleek dat de verdachte onder invloed verkeerde en niet verzekerd was. Hij blies 740 ug/l (1.7 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

LELYSTAD - Vanwege het voeren van mistlichten en slingerend rijgedrag is een 35-jarige automobilist uit Lelystad vanmorgen vroeg aangehouden op de Visarenddreef. Bij de blaastest blies hij 475 ug/l (1.1 promille). Hij kreeg een rijverbod van 4 uren en een proces verbaal voor het voeren van mistverlichting terwijl er geen mist was. EMMELOORD - Bij een controle op de Lange Dreef is afgelopen nacht een 22-jarige automobilist uit Urk aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij blies 540 ug/l (1.25 promille) en kreeg een rijverbod van 5 uren.

Gordelcontrole Evenaar
ALMERE - Vrijdagochtend is tussen 07.30 en 08.45 uur een gordelcontrole gehouden aan de Evenaar. In totaal zijn 75 auto`s gecontroleerd. 19 Automobilisten zijn bekeurd voor het rijden zonder gordel.

Brandende caravan
ALMERE - Aan de Willem Bontekoestraat is vanmorgen vroeg een caravan in brand gestoken. Een buurtbewoner kon met zijn eigen blusapparaat de schade beperken en kreeg even later assistentie van de brandweer. Uiteindelijk is de caravan met wat rook- en roetschade weer vrijgegeven. Drie in de buurt geparkeerde auto`s zijn eveneens door de onbekende dader(s) bekrast, en hadden verbogen of afgebroken ruitenwissers en antennes. De politie stelt een onderzoek in.

Vrachtwagenbrand
ALMERE - Een vrachtwagen die geparkeerd stond aan de Hanzeweg is vanmorgen vroeg uitgebrand. De brand werd gemeld door een passerende taxichauffeur, waarna de brandweer het vuur onder controle probeerde te krijgen. Mogelijk is er eerst ingebroken en daarna brand gesticht. Een takelbedrijf heeft het uitgebrande voertuig afgesleept. De politie onderzoekt de zaak.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie