Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 29-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-09-2001 Politieberichten district Maastricht (JK - 14.25 uur) Zaterdag 29 september 2001

Maastricht; winkeldief
Vrijdag 28 september werd om 15.30 uur door een beveiligingsmedewerker in een winkel aan de Wolfstraat in Maastricht een 16-jarige jongen uit Heerlen aangehouden wegens diefstal van een paar schoenen ter waarde van fl. 213,65. Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachte kort daarvoor ook nog een colbertjasje van fl. 199,- uit een andere winkel had gestolen. Tegen de knaap werd proces-verbaal opgemaakt terwijl de spullen terug gegeven werden aan de rechtmatige eigenaar.

Maastricht; rijden onder invloed
Vrijdag 28 september om 23.10 uur zag een politiepatrouille een 21-jarige man uit Maastricht in zijn auto met hoge snelheid over de Scharnerweg in Maastricht rijden. Tijdens de daarop volgende controle bleek dat de man alcohol gedronken had. Nadat hij eerst de blaastest gesaboteerd had, weigerde hij aan het bureau ook de van hem gevorderde bloedproef. Nadat hem een rijverbod van 24-uren was opgelegd en proces-verbaal was opgemaakt, kon hij weer naar huis. Op zaterdag 29 september zag een andere politiepatrouille om 01.30 uur hoe een 46-jarige man uit Reijmerstok slingerend met zijn auto over de Rijksweg in Cadier en Keer reed. Bij controle bleek dat ook deze bestuurder alcohol gedronken had. De blaastest aan het politiebureau gaf een promillage aan van 1,00. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht; vernieling
Zaterdag 29 september om 01.55 uur zag een getuige dat een 32-jarige man uit Maastricht een ruit van een woning aan de Bogaardenstraat in Maastricht vernielde en er vandoor ging. Via zijn mobiele telefoon waarschuwde de getuige de politie en liep onopvallend achter de verdachte aan. Zodoende werd de politie naar de Brusselsestraat geloodst alwaar de verdachte kon worden aangehouden. Hij bleek flink onder invloed van alcohol te verkeren en werd ingesloten in het politiebureau.

(Bureau Voorlichting District Kerkrade; 045-400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie