Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aandacht voor Landelijke dag tegen geweld in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 29-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Aandacht voor Landelijke dag tegen geweld in Rotterdam

Zaterdag 29 september is het de Landelijke dag tegen Geweld. Rotterdam staat daar een dag eerder al bij stil, op vrijdag 28 september. In het Maasgebouw van het Feyenoord Stadion vindt onder het motto 'Update tegen Geweld' een presentatie plaats van de stand van zaken bij projecten ter bestrijding van geweld zoals die in het veiligheidsbeleid van de gemeente zijn ontwikkeld. Op dezelfde dag reikt wethouder Van der Tak het eerste exemplaar uit van Way Out, een interactief lespakket over uitgaan en geweld, aan leerlingen van het Marnix Gymnasium.
De avond daarvoor, donderdag 27 september, wordt bij voetbalvereniging DRL het startsein gegeven voor de campagne 'Fluit geweld terug'.

Tijdens de presentatie in het Maasgebouw worden de resultaten gepresenteerd van een inventarisatie van projecten ter bestrijding van geweld in Rotterdam en de regiogemeenten. Er zijn criteria ontwikkeld waaraan een succesvol project of programma moet voldoen. Ook hieraan wordt aandacht besteed tijdens de presentatie. Verder wordt er van enkele projecten een korte toelichting gegeven over de inmiddels gevormde stuctuur en de visie op de geweldsaanpak voor de komende vijf jaar. Hierbij staat de samenwerking tussen Rotterdam en de regiogemeenten centraal. De drie projecten die zich op deze dag presenteren zijn: 'Fluit geweld terug', een project dat de agressie op en rond de sportvelden wil terugdringen, 'Geweld achter de voordeur', dat het terugdringen van huiselijk geweld als doel heeft en 'Way Out', een interactief lespakket over veilig uitgaan.
Dagvoorzitter in het Maasgebouw is de burgemeester Ries Janssen van Krimpen aan de IJssel.
De 'Update tegen Geweld' in het Maasgebouw begint om 11.00 uur en duurt tot 14.00 uur. Tijdens de lunch wordt een informatiemarkt gehouden over de projecten ter bestrijding van geweld.

Wethouder Van der Tak overhandigt vrijdag 28 september om 13.00 uur het eerste exemplaar van het interactief lespakket 'Way Out' - ontwikkeld door Bureau Beke uit Arnhem - aan leerlingen van het Marnix Gymnasium aan de Essenburgsingel. Hiermee leren jongeren risico's te vermijden om slachtoffer te worden van geweldsincidenten tijdens het 'stappen'. Het pakket omvat ook voorlichtingsmateriaal voor ouders en een draaiboek waarmee scholen ouderavonden kunnen organiseren rondom het thema 'Veilig Uitgaan'.
Binnenkort wordt 'Way Out' ook op andere scholen in Rotterdam gepresenteerd.

Bij voetbalvereniging DRL, aan de Strevelsweg 498, wordt donderdag 27 september om 18.00 uur het startsein gegeven voor de campagne 'Fluit geweld terug, doe sportief mee'. Daarbij zullen Wethouder Janssens (o.a. Sport en Recreatie) en de voorzitter van het Sportplatform, Gerard van Rijk, aanwezig zijn. De campagne is ontwikkeld door de dienst Sport en Recreatie van de gemeente, in samenwerking met het Sportplatform.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie