Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proef lekkerste wijnen van 2001 op Proeverij en Wijnconcours

Datum nieuwsfeit: 30-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

WIJNINFO.NL NIEUWS

Proef de lekkerste wijnen van 2001

(Persbericht)

Proef de lekkerste wijnen die anno 2001 in België en Nederland verkrijgbaar zijn!!

Zondag 30 september 2001
Golden Tulip Barbizon Palace, St.-Olofskapel, Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam:

de Grote Publieksproeverij van het fameuze 13e Proefschrift Wijnconcours 2001,

de meest betrouwbare graadmeter van het aanbod van betaalbare kwaliteitswijnen in de Benelux.

Met meer dan 100 finalewijnen en de bekendmaking van de Wijnen van het Jaar.

Het voornaamste doel van het Proefschrift Wijnconcours is het in kaart brengen van hetgeen er momenteel in België en Nederland aan betaalbare kwaliteitswijnen te koop is. Evenals in 2000 zijn er voor witte en rode wijnen vier prijscategorieën en een algemene categorie voor rosé- en mousserende wijnen. Elke categorie levert een Wijn van het Jaar op; uit de 10 categoriewinnaars worden uiteindelijk 2 Wijnen van het Jaar 2001 gekozen.

Zelf proeven
Proefschrift biedt u de mogelijkheid al deze 100 wijnen (minder mag natuurlijk ook!) zelf, met uw partner of met vrienden komen proeven. Om te vergelijken, om te beoordelen, of om nieuwe wijnen te ontdekken die aan uw smaakvoorkeuren voldoen.

Vanaf 12.00 uur kunt u terecht in de Sint-Olofskapel van het Golden Tulip Barbizon Palace Hotel te Amsterdam. Behalve een glas ontvangt u bij de ingang een lijst met alle gepresenteerde wijnen. Hierop staat per wijn het type, de verkoopprijs, de regio van herkomst en de importeur vermeld. De wijnen staan overzichtelijk opgesteld op tafels en de aanwezige importeurs zijn graag bereid om u er iets meer over te vertellen.

Ter omlijsting
Om de grote finaleproeverij nog aantrekkelijker te maken, biedt de organisatie dit jaar tevens een uitgebreid omlijstend programma voor de bezoekende consumenten, de pers en de deelnemende importeurs:

Met o.a.:


- Evaluatie inzendingen wijnconcours: trends, keuzes, stijlen, etc., zowel voor de importeurs als voor de bezoekers.


- Een zeer beknopte basiscursus wijnproeven voor de consument, inclusief korte uitleg over het Proefschrift Wijnconcours, het proefformulier, de selectie van de wijnen, etc.


- Proeverij met uitleg - voor de pers (lifestyle magazines)

- Speciale tafel met 'educatieve' wijnen


- Blindproeven: voorronde voor deelname aan de Graham's Trophy - voor consumenten en professionals (de finale vindt plaats tijdens het Wine & Food Festival, begin 2002)


- Debat met stellingen, thema: het wijnaanbod anno 2001 - voor importeurs, juryleden, pers, consumenten

Rond 17.00 uur worden de Wijnen van het Jaar bekend gemaakt. Hierna heeft u nog gelegenheid de winnende wijnen te (her)proeven.

Kortom: houdt u van een goed glas wijn, dan is het Proefschrift Wijnconcours een evenement dat u niet wilt missen!

Kaarten voor het Proefschrift Wijnconcours kosten in de voorverkoop, die loopt tot 22 september, f 25,= per stuk. (Aan de kassa f 35,=).

U kunt ze nu bestellen door het verschuldigde bedrag over te maken op ABN Amro rek. nr. 44.66.29.618 t.n.v. Stichting WINE Amsterdam/Antwerpen, o.v.v. "Concours2001". Noteer duidelijk uw naam en adres. U krijgt de kaarten tijdig toegestuurd.

Noot voor de redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie