Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 30-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-09-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 11.45 uur
Amsterdammer aangehouden

ABCOUDE Een 24-jarige man uit Amsterdam is in de vroege morgen van zaterdag 29 september aangehouden op verdenking van diefstal.

Getuigen hadden de man samen met een andere man onder verdachte omstandigheden gezien bij een auto op de Meerweg en stelden de politie in kennis. Echter voordat de politie ter plaatse arriveerde, was de auto inmiddels weggereden de rijksweg A-2 op in de richting van Amsterdam. Toevallig stelden andere politiemensen op dat moment bij de carpoolplaats ter hoogte van de afslag Abcoude een onderzoek in naar een opengebroken auto.

Na de melding wisten zij al snel achter de wegvluchtende auto te komen. De rit eindigde in Betondorp in Amsterdam waar inmiddels de politie van Amsterdam assistentie verleende. Echter de passagier zag kans te ontkomen, de bestuurder, de 24-jarige Amsterdammer, kon wel worden aangehouden. Na onderzoek bleek dat er geen contactslot meer in de auto aanwezig was. In de vermoedelijk gestolen auto werden diverse auto-radios en een carkit aangetroffen. De man werd voor nader onderzoek ingesloten en de herkomst van de aangetroffen goederen zal nader worden bekeken.

Stacaravan volledig afgebrand

MAARSSEN Een stacaravan op een terrein aan de Maarsseveensevaart is door brand volledig in de as gelegd. De brand brak uit in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 september.

De bewoner bevond zich tijdens het uitbreken van de brand elders, maar kon telefonisch in kennis gesteld worden.

De politie stelt een onderzoek in.

Schuur en woning vrijwel volledig uitgebrand

ZEGVELD Kort na twaalf uur zaterdagmiddag brak brand uit in een schuur gelegen aan de Broekerweg.

De brand wist zich zo snel uit te breiden naar een aangrenzend woonhuis waardoor zowel de schuur als het woonhuis vrijwel geheel verloren gingen. Er raakte niemand gewond.
De bewoonster was in de keuken aan het werk en hoorde plotseling een luide knal uit de schuur komen. Toen zij buiten poolshoogte ging nemen, zag zij al rook en vlammen uit het dak van de schuur komen. Via de buren werd alarm geslagen. De brandweer was na enige tijd de brand meester. Het ontstaan van de brand wordt nader onderzocht.

Mannen aangehouden

MIJDRECHT Een 22-jarige man uit Gouda en een 21-jarige man uit Ierland zijn in de nacht van zaterdag op zondag 30 september aangehouden op verdenking van vernieling.

Getuigen hadden gezien dat de twee tegen een geparkeerde personenauto op de Dorpsstraat schopten. Ook hadden zij planten uit een plantenbak getrokken. Getuigen hadden daarop de twee vastgepakt en overgedragen aan de gewaarschuwde politie.

Na onderzoek bleek dat in een andere geparkeerde auto ook een deuk zat. De twee werden voor nader onderzoek ingesloten.

Aangehouden voor mishandeling
OUDEWATER Een 20-jarige inwoner van Oudewater is in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 september aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij had een kopstoot uitgedeeld aan een 15-jarige plaatsgenoot die hierdoor vermoedelijk een gebroken neus opliep.

Het incident vond plaats op de J.J. Vierbergenweg. De twee waren juist uitgestapt uit de discobus waar zij het ook al met elkaar aan de stok hadden.

De politie kon de 20-jarige vrij snel aanhouden omdat zij op de J.J.Vierbergenweg aanwezig was om toezicht te houden op het huiswaarts keren van de discojeugd. De 20-jarige is voor nader onderzoek ingesloten. De 15-jarige moest behandeld worden in het ziekenhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie