Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Optreden accordeonist Huisman en lezing de Jonge in Veendam

Datum nieuwsfeit: 30-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Veenkoloniaal Museum Veendam

Optreden accordeonist Bennie Huisman en lezing Eddy de Jonge

Datum: zondagmiddag 30 september, aanvang 13.30 uur Locatie: Veenkoloniaal Museum Veendam

Ter afsluiting van de expositie De Drankduivel organiseert het Veenkoloniaal Museum zogenaamde Drankweerdagen. Beide dagen wordt op luchtige wijze stilgestaan bij het heden en verleden van de drankbestrijding. Op zondagmiddag 30 september zal Eddy de Jonge, oud directeur van het Veenkoloniaal Museum en nu werkzaam bij het Groninger Museum, vertellen over de historie van de drankbestrijding in de regio en de ontwikkeling van de drankbestrijding in het algemeen. Accordeonist en zanger Bennie Huisman uit Heerenveen zal op dezelfde zondagmiddag op de hem bekende luchtige wijze diverse drankbestrijders- en socialistische liederen ten gehore brengen.Deze dag is bovendien de laatste dag dat men de expositie De Drankduivel kan aanschouwen.

Nationale Tiemo Tijdloos Themadag
Datum: zondagmiddag 7 oktober
Locatie Veenkoloniaal Museum Veendam

Eindelijk is het dan zo ver. Tiemo Tijdloos, de museummuis en mascotte van het Veenkoloniaal Museum te Veendam heeft een eigen huis. Tiemo liep als muis al tijden ontheemd door het museum. Gelukkig knaagde hij nooit aan de collectie, nee Tiemo bleek een echte kindervriend. De directie van het museum besloot daarom om voor Tiemo een echte woning te bouwen. Een woning waar hij de kinderen kan ontvangen en waar ze kunnen knutselen, winkelen,koken en verkleden. Tiemo Tijdloos is nu de supermuis van het museum. Hij zal voortaan de kinderen begeleiden op hun rondgang door het museum.
Tijdens de Nationale Tiemo Tijdloos Themadag wordt de woning van Tiemo officieel geopend.Kinderen kunnen vanaf die middag altijd bij Tiemo terecht. Tijdens deze middag kunnen de kinderen volop kleuren en speuren. Bovendien zal Tiemo enkele muizenissige vriendjes meenemen. Het leuke van Tiemo is dat hij wel heel erg vriendelijk is. Iedereen van pas geboren tot ver boven de honderd is welkom. Tot Tiemo!!!

Voor meer informatie:
Hendrik Hachmer, Veenkoloniaal Museum, tel. : (0598) 616393. of (hachmer@veenkoloniaalmuseum.nl)

Met vriendelijke groeten,

Marten Fokkens
webmaster Veenkoloniaal Museum
www.realsite.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie