Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe prijzen voor reisdocumenten in gemeente Wageningen

Datum nieuwsfeit: 01-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Wageningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Wageningen

rondje Paspoort goedkoper, Identiteitskaart veel duurder

Vanaf 1 oktober 2001 gaan nieuwe regels gelden voor het aanvragen van een nieuw reisdocument en het bijschrijven van kinderen. Het is belangrijk om op tijd naar de gemeente te gaan, omdat het maken van een paspoort per bovengenoemde datum meer tijd in beslag gaat nemen. Paspoorten en identiteitskaarten worden vanaf 1 oktober 2001 op een centrale plaats in Nederland van persoonsgegevens voorzien. Dit wordt gedaan om over nog beter beveiligde reisdocumenten te kunnen beschikken. Echter, daardoor krijgt u het reisdocument niet meer meteen mee, maar kan het pas na vijf dagen bij 'burgerzaken' worden opgehaald. Als u een reisdocument komt aanvragen, moet u het huidige reisdocument meebrengen samen met een recente, professionele pasfoto, die recht van voren is genomen (dus niet van opzij). Bijschrijven kinderen

Ook het bijschrijven van kinderen verandert per 1 oktober. Ten behoeve van een betere beveiliging wordt de bijschrijving voorzien van een foto. Om de identiteit van het kind vast te leggen, moet bij het aanvragen van de bijschrijving het kind aanwezig zijn en een pasfoto van het kind worden meegenomen. De pasfoto van het kind moet eveneens recht van voren zijn genomen. Het kind hoeft niet mee om het paspoort met de bijschrijving op te halen. Voor het bijschrijven van kinderen geldt per 1 oktober 2001 ook een wachttijd van vijf dagen.

Geen reisdocumenten
In verband met de invoering van de nieuwe reisdocumenten kunnen gedurende de eerste week van oktober wel reisdocumenten worden aangevraagd, maar nog niet worden uitgereikt. De verwerking van de aanvragen duurt in deze week acht dagen.

Spoedprocedure
In bepaalde situaties kan bij het aanvragen van een paspoort, identiteitskaart of bijschrijving gebruik worden gemaakt van de spoedprocedure. Normaal gesproken kan het document dan de eerstvolgende werkdag worden opgehaald. Aan de spoedprocedure zijn wel extra kosten verbonden. In de eerste week van oktober kan nog geen gebruik gemaakt worden van deze zogenaamde spoedprocedure.

Tarieven
Nu Per 1 oktober
Nationaal paspoort 76,50 73,55 ( 33,37)
Vluchtelingen/ Vreemdelingen paspoort 76,50 73,55 ( 33,37) Zakenpaspoort 106,- 82,15 ( 37,27)
Faciliteitenpaspoort 76,50 73,55 ( 33,37)
Nederlandse Identiteitskaart (voorheen Europese Identiteitskaart) 39,- 59,20 ( 26,87)
Bijschrijving per kind (direct bij de aanvraag) (ongeacht het aantal kinderen) 11,60 15,- ( 6,81)
Bijschrijving per kind (achteraf) --- 35,- ( 15,87) Toeslag spoedaanvraag per reisdocument --- 73,55 ( 33,37) Toeslag spoedaanvraag per bijschrijvingsticker --- 35,- ( 15,87)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie