Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prinses Margriet bij Nederlandse Bond Plattelandsvrouwen

Datum nieuwsfeit: 01-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


01/10/01 Prinses Margriet houdt lezing op Algemene Ledenvergadering van Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen te Amersfoort

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is maandag 1 oktober 2001 aanwezig bij de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen, in Theater- en Congrescentrum De Flint te Amersfoort. Na de ledenvergadering zal Prinses Margriet spreken over de rol van vrijwilligers bij het Rode Kruis waar zij voorzitter is van de Standing Commission van het Internationale Rode Kruis en de Rode Halve Maan.

De Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen telt 64.000 leden. De organisatie is oorspronkelijk opgericht voor en door boerinnen en boerendochters. Door de vervagende grenzen tussen stad en platteland kan thans iedere vrouw lid worden. De organisatie is actief op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Het algemeen beleid, gemaakt door het hoofdbestuur, vormt het kader voor de activiteiten van de plaatselijke afdelingen en de provinciale besturen binnen de vereniging. De leden organiseren activiteiten als cursussen, lezingen en discussies over maatschappelijke en culturele onderwerpen.

Aansluitend op de lezing van Prinses Margriet wordt een debat gehouden over het thema Vrijwilligerswerk, wat bezielt je?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie