Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Real Software bereikt akkoord over uitkoop aandeelhouders

Datum nieuwsfeit: 01-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Real Software bereikt principieel akkoord over uitkoop minderheidsaandeelhouders door middel van aandelenswaps bij ASQ, Connect en FSS Real Software bereikt principieel akkoord over uitkoop minderheidsaandeelhouders door middel van aandelenswaps bij ASQ, Connect en FSS.

Kontich, 1 oktober 2001. Real Software is er in geslaagd om - binnen de timing van de schuldherschikkingsovereenkomst - de uitkoop van de minderheidsparticipaties bij haar dochterondernemingen ASQ, Connect en FSS versneld te realiseren. De minderheidsaandeelhouders van voornoemde vennootschappen hebben zich bereid verklaard om hun resterende participaties (respectievelijk 25 %, 49 % en 45 % in ASQ Groep, Connect en FSS) daadwerkelijk in te brengen in het kapitaal van Real Software, van zodra de schuldherschikking definitief zal geformaliseerd zijn, tegen vergoeding in aandelen Real Software. Deze aandelenswaps zullen de liquiditeitspositie van het bedrijf zo goed als niet belasten en de vermogensstructuur aanzienlijk versterken.

Deze aandelenswaps worden door het management van Real Software gezien als een blijk van vertrouwen van de minderheidsaandeelhouders (die tegelijkertijd key-managers zijn) in de groep en haar nieuw beleid. Een sterke betrokkenheid bij het opstellen van de businessplannen van het nieuwe Real Software en duidelijke afspraken rond de toekomstige rol van elk van hen liggen immers mede aan de basis van de beslissing van de minderheidsaandeelhouders. Zij hebben dus duidelijk gekozen om door te gaan en aan boord te blijven binnen het geheroriënteerde Real Software, dat zich in Europa zal focussen op de sectoren Banking & Insurance, Manufacturing & Maintenance, Retail en Business & Industry.

Door de realisatie van deze aandelenswaps, is Real Software nu in staat om het integratieproces van de verschillende businesses binnen de groep te versnellen, waardoor het een betere strategische focus krijgt, nieuwe groeimarkten kan aanboren, kostbesparende synergieën realiseren en shareholders value verhogen. Het management zal zich nu kunnen toeleggen op de strategische heroriëntatie en daarmee gepaard gaande organisatie-wijzigingen. Eerstdaags zal de samenstelling van het directiecomité bekendgemaakt worden.

Tevens werd, met de ondertekening van de princiepsakkoorden de belangrijkste stap gezet in de finalisering van het akkoord dat in juli laatstleden werd bekomen met het bankensyndicaat over een volledige herschikking van de bankschuld van 218,2 mio Euro.

Voor bijkomende inlichtingen :
REAL SOFTWARE

Dina Boschmans
Marketing Communications Manager

Theo Dilissen
CEO & Managing Director

Prins Boudewijnlaan 26, 2550 Kontich, Tel. +32.3.290.23.11 - Fax +32.3.290.23.00 Website: www.realsoftwaregroup.com
Bron: Real Software
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie