Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe regeling voor paspoort en identiteitskaart in Geldrop

Datum nieuwsfeit: 01-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Geldrop
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 15 augustus 2001

Vanaf 1 oktober
NIEUWE REGELING VOOR PASPOORT EN IDENTITEITSKAART

Met ingang van 1 oktober aanstaande worden in Nederland een nieuw Nederlands paspoort en een nieuwe Nederlandse Identiteitskaart ingevoerd. Deze reisdocumenten worden om beveiligingsredenen voortaan op één centrale plaats in Nederland vervaardigd. De nieuwe regeling heeft een aantal wijzigingen tot gevolg. Welke dat zijn, leest u in onderstaand artikel.

Een van de belangrijkste gevolgen van de nieuwe regeling, is dat u een aangevraagd reisdocument niet meer direct kunt meenemen. U moet het document voortaan 4 tot 5 werkdagen na de aanvraag ophalen. Dit moet u altijd persoonlijk doen.

KINDEREN BIJSCHRIJVEN
Voor het bijschrijven van kinderen geldt eveneens een wachttijd van 4 tot 5 werkdagen. De bijschrijving wordt voortaan voorzien van één recente pasfoto van de kinderen, zodat hun identiteit beter kan worden gecontroleerd. Bovendien moeten zij bij de aanvraag van het nieuwe reisdocument aanwezig zijn voor de vaststelling van hun identiteit. Als het paspoort of de Nederlandse Identiteitskaart enkele werkdagen later wordt uitgereikt, hoeven uw kinderen hierbij niet aanwezig te zijn.

PASFOTO'S
Bij het aanvragen van een reisdocument moet u altijd een recente kleuren- of zwart/wit pasfoto overleggen. Vooruitlopend op de nieuwe regeling, mag u vanaf 1 september aanstaande geen pasfoto's meer overleggen die schuin van voren zijn genomen; deze worden niet meer ingenomen. Vanaf 1 september moeten de foto's recht van voren zijn genomen tegen een lichte en egale achtergrond. Uiteraard mag u pasfoto's die aan de nieuwe regels voldoen ook al voor deze datum overleggen bij het aanvragen van een reisdocument.

TARIEVEN
Als gevolg van de nieuwe regeling, wijzigen de tarieven voor het aanvragen van een nieuw paspoort of Nederlandse Identiteitskaart als volgt:

* een paspoort kost f 73,55 (E 33,27) en een Nederlandse Identiteitskaart f 59,20 (E 26,87);

* het bijschrijven van kinderen kost f 15,- (E 6,81) per kind bij gelijktijdige afgifte van een nieuw paspoort. Bijschrijving bij een paspoort dat al in uw bezit is kost f 35,- (E 15,88) per kind.

De tarieven kunnen nog wijzigen. De genoemde bedragen kunnen echter nooit hoger worden dan de bedragen die hier zijn vermeld.

SPOEDPROCEDURE
Zowel voor het paspoort en de Nederlandse Identiteitskaart als voor de bijschrijving van kinderen kunt u een beroep doen op een spoedprocedure. In de meeste gevallen kunt u uw reisdocument of bijschrijving dan de eerstvolgende werkdag ophalen bij de gemeente.

Aan deze spoedprocedure is een toeslag van f 73,55 (E 33,37) verbonden. De toeslag voor het bijschrijven van kinderen in een bestaand paspoort bedraagt f 35,- (E 15,88) per kind.

Hoewel u vanaf 1 oktober aanstaande wel een paspoort of Nederlandse Identiteitskaart kunt aanvragen volgens de nieuwe regeling, worden de documenten pas uitgereikt vanaf 8 oktober. Als gevolg hiervan kan de spoedprocedure niet worden gevolgd in de week van 1 t/m 5 oktober. Vraagt u dus tijdig een nieuw reisdocument aan.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Burgerzaken via de telefoonnummers 2893820 of 2893821.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie