Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden: motorrijder Lisse gewond

Datum nieuwsfeit: 01-10-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 1 oktober 2001

Automobilist ziet motorrijder over het hoofd Lisse (D1)
Op vrijdag 28 september is een 26-jarige motorrijder uit Lisse met botbreuken, een hersenschudding en nekletsel overgebracht naar het LUMC. De motorrijder werd rond 13.45 uur op de kruising Ruishoornlaan met de Vivaldistraat aangereden door een 71-jarige automobilist uit Lisse. De automobilist zag bij het linksafslaan de motorrijder vermoedelijk over het hoofd. Een aanrijding volgde.

Fietster komt ten val Noordwijk (D1) Een 76-jarige fietster uit Noordwijk kwam op vrijdag 28 september rond 15.50 uur op de Gooweg ten val met haar fiets. Daarbij liep zij een hoofdwond op. De onfortuinlijke fietster werd overgebracht naar het Diaconesseziekenhuis in Leiden. Tijdens een fietstocht met haar zuster kwamen de fietsen met elkaar in aanraking. Daarbij kwam de 76-jarige ten val.

Fietser botst op invalidevoertuig Noordwijk (D1) Een 60-jarige bestuurster van een invalidevoertuig uit Noordwijk is op vrijdag 28 september rond 16.00 uur met armletsel overgebracht naar het LUMC. De Noordwijkse reed over het fietspad van de Herenweg. Vermoedelijk hield zij daarbij niet het rechte spoor. Een tegemoetkomende fietser, een 20-jarige jongeman uit Noordwijk, botste vervolgens op het invalidevoertuig.

Onder invloed rijden Noordwijkerhout (D1) De politie hield op zaterdag 29 september rond 01.10 uur op de 's-Gravendamseweg een 34-jarige automobilist uit Haarlem aan. Agenten zagen dat de man met zijn auto wat al te veel weg nodig had. Een ademanalyse wees uit dat de man te veel gedronken had. De meetapparatuur kwam tot 715 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. Naast een proces-verbaal moest de Haarlemmer zijn rijbewijs bij de politie inleveren.

Inbraak in woning Hillegom (D1) Op zaterdag 29 september werd er in de middag of vroege avond ingebroken in een woning aan de Prins Bernhardstraat. Vermoedelijk kwam men binnen na inklimming of met een valse sleutel. Uit de woning is een stereo-toren en zijn gsm's gestolen.

Inbraak in woning Noordwijk (D1) Op zondag 30 september werd tussen middernacht en de vroege ochtend ingebroken in een woning aan de Beyaert. Vermoedelijk kwam men binnen na insluiping via een balkon. Uit de woning zijn computers, gsm-telefoons, en diverse papieren gestolen.

Voetganger aangereden Rijnsburg (D2)
Op vrijdag 28 september rond 20.45 uur werd op de Koningin Julianalaan een 14-jarige Rijnsburger aangereden. De jongeman stak de weg over. Plotseling werd hij van achteren aangereden door een bromfiets of scooter. Hij kwam daarbij ten val. Vanuit zijn ooghoeken zag hij nog dat de bestuurder zijn bromfiets of scooter oppakte en vervolgens wegliep in de richting van de Christinalaan. Wie deze bestuurder is geweest is tot op heden niet bekend. De 14-jarige jongen moest zich in het LUMC laten behandelen. Daar werd een gebroken sleutelbeen geconstateerd. De politie is op zoek naar de bromfietser of scooterrijder.

Fietster van fietstas beroofd Oegstgeest (D2) Op zaterdag 29 september rond 13.20 uur werd een 74-jarige fietster uit Oegstgeest op de Terweeweg nabij de Duivenvoordestraat beroofd van haar fietstas. Tijdens het fietsen gritste een nog onbekend gebleven bromfietser de fietstas van haar fiets. Hij reed daar mee weg in de richting van de Langevoort. In de fietstas zaten diverse pasjes en een portemonnee.

Vrouw opgelicht na babbeltruc Leiderdorp (D3)
Een 90-jarige bewoonster van de Molenaarstraat is op vrijdag 28 september na een babbeltruc opgelicht door een nog onbekende man. De man van ongeveer 30 jaar oud met een donkergetinte huidskleur klopte op de achterdeur van de woning aan. Nadat hij zich voorgedaan had als een medewerker van een instantie wist hij een geldbedrag bij de vrouw afhandig te maken.

Woninginbraak Rijpwetering (D3)
Op de Zuidweg in Rijpwetering is afgelopen weekend geprobeerd in te breken door middel van het zogenoemde gaatjes boren. In een keukenraam aan de achterzijde was geprobeerd dmv een gaatje te boren nabij een vergrendeling, het raam open te krijgen. Dit is niet gelukt. Daarna heeft men nog geprobeerd een bovenlicht te verbreken. Ook dit lukte niet. Vermoedelijk zijn de inbreker(s) gestoord geweest bij hun werk, want het bleef bij deze poging. Een goede vergrendeling van ramen voorkomt deze manier van inbreken.

Brandstichting Zoeterwoude (D3) Op de Westeindseweg in Zoeterwoude werd in de vroege avond van vrijdag 28 september jl. Een tuinhuisje in brand gestoken. Het tuinhuisje kon door de brandweer niet gered worden en brandde geheel af. Een 21-jarige Zoeterwoudenaar werd ervan verdacht de brandstichting gepleegd te hebben. Ook verklaarde hij in psychische nood te verkeren. Hij zit reeds in een hulpverleningstraject.

Racen met drank op Hazerswoude (D3) Op zaterdag 29 september, omstreeks 01.25 uur zagen surveillanten het ITC-terrein gebruikt worden als racebaan. En personenauto was daar rondjes aan het scheuren. De auto werd aan de kant gezet en de coureur bleek alcohol genuttigd te hebben. Op het bureau blies de man, een 20-jarige Boskoper, 395 ug/l, terwijl 220 ug/l het maximum toegestane aantal is. Hij kreeg een proces-verbaal en mocht zijn auto laten staan.

Verlichtingscontroles in oktober en november Voorschoten (D4)
De politie in Voorschoten gaat in de maanden oktober en november speciale aandacht schenken aan de verlichting van fietsen, bromfietsen en auto's. Met de komst van de donkere maanden is het immers heel belangrijk om met een goed werkende verlichting aan het verkeer deel te nemen. De eerste twee weken krijgen de fietsers, bromfietsers en automobilisten waarvan bij controle de verlichting defect is een waarschuwing. Ze moeten het licht repareren en dit binnen een week op het politiebureau komen laten zien. Doen ze dit niet, dan krijgen ze alsnog een bekeuring. In de tweede helft van oktober en in november wordt tijdens de controles elke fietser, bromfietser of automobilist die zonder juiste verlichting rijdt bekeurt. Een bon kost een fietser dertig gulden. Een bromfietser is vijftig piek kwijt en een automobilist zestig.

Onenigheid Leiden (D4) Door een ruzie tussen een viertal jongeren en een tweede groep jongelui op vrijdag 28 september rond 22.30 uur in de Surinamestraat is een 16-jarige jongen uit Voorschoten aan een hoofdwond behandeld. De ruzie ontstond naar aanleiding van een woordenwisseling tussen één persoon en een tweetal jongens. Eerstgenoemde kwam later verhaal halen met een aantal vrienden. Het tweetal werd door deze groep omringd waarna een viertal anderen besloot het tweetal te ontzetten. Hierbij vielen over en weer enkele klappen.

Beroving Leiden (D4) Een 25-jarige Leidenaar is zaterdagnacht 29 september rond 05.20 uur het slachtoffer geworden van een beroving op de kruising Morsstraat/Kruisstraat/Smitstraat. De Leidenaar werd met een steekvoorwerp bedreigd en moest zijn geld afstaan. De twee daders zijn hierna gevlucht in de richting van het Kort Galgewater.

Onder invloed Leiden (D4) Een 42-jarige Leidenaar is in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 september aangehouden ter hoogte van het benzinestation op de Rijksweg A44. Op de Ir.Tjalmaweg reed hij heel langzaam en zonder verlichting. De politie is vervolgens de man gaan volgen en heeft op de Wassenaarseweg te Katwijk een stopteken gegeven. Bij het benzinestation bleek de man onvast ter been te zijn en met dubbele tong te spreken. De man had een ademalcoholgehalte van 885 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 14 uur en een proces-verbaal. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

Aanrijding Leiden (D4) Op de Rijksweg A44 richting Den Haag is zondag 30 september rond 14.30 uur een 26-jarige Haagse automobilist achterop een 42-jairge Leidse motorrijder gereden. Beiden werden per ambulance naar het LUMC te Leiden vervoerd met onbekend letsel. De mottorijder was kort daarvoor vanaf de Ommedijkseweg te Zoeterwoude de Rijksweg opgereden. De oorzaak van het ongeluk is niet bekend.

Aanrijding Leiden (D4) Op de Hooigracht is zondagavond 30 september rond 21.45 uur een aanrijding geweest tussen een 32-jarige Leidenaar en een 19-jarige Leidenaar. De eerstgenoemde moest remmen omdat er twee personen de weg overstaken De 19-jarige Leidenaar kon niet op tijd remmen om een aanrijding te voorkomen. De 32-jarige man en een eveneens 32-jarige vrouwelijke inzittende hadden last van hun nek.

Inbraak in woningen Alphen aan den Rijn (D5) In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 september werd ingebroken in een flatwoning aan de Argostraat. Het is niet bekend hoe men is binnengekomen. Uit de woning is geld gestolen. Tussen 28 en 30 september werd er ook ingebroken in een woning aan het Marsdiep. Via een balkon wist men vermoedelijk na het forceren van een raam de woning te betreden. Vooralsnog worden enkele sieraden vermist.

Politie houdt verdachte van mishandeling aan Alphen aan den Rijn (D5) Onder de ogen van passerende agenten deelde een 33-jarige Alphenaar een stomp in het gezicht uit van een 17-jarige jongeman uit Ouderkerk aan den Amstel. Het incident vond op zaterdag 29 september rond 03.30 uur plaats op de Julianastraat. Aanleiding vormde vermoedelijk het afsteken van vuurwerk. De politie hield de verdachte aan en nam hem mee. Zij onderzoekt de zaak.

Onder invloed rijden Alphen aan den Rijn (D5) De politie hield op zaterdag 29 september rond 04.15 uur op de President Kennedylaan een 21-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 330 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet.

Mishandeling Alphen aan den Rijn (D5) Op zondag 30 september rond 04.00 uur werd in een uitgaansgelegenheid aan de Julianastraat een 22-jarige Alphenaar mishandeld door een nog onbekende jongeman. Hij kreeg meerdere klappen in het gezicht en hield daar ondermeer een gescheurde lip aan over. De aanleiding vormde vermoedelijk de opmerkingen aan het adres van de aanvaller over zijn gedrag tegenover de vriendin van de aangever. De politie onderzoekt de zaak.

Inbraak in dierenkliniek Alphen aan den Rijn (D5) In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 september werd ingebroken in een dierenkliniek aan de Van Eijckstraat. Een ruit werd vernield. Uit de kliniek is geld gestolen.

Inbraak in winkel Alphen aan den Rijn (D5) In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 september, vermoedelijk rond 01.00 uur, werd ingebroken in een winkel aan de Anne Frankkade. Een ruit werd vernield. Uit de winkel is geld gestolen.

Hond trekt fietster omver Nieuwveen (D5) Het aan de fiets uitlaten van een hond liep voor een 28-jarige Ter Aarse op zondag 30 september rond 10.45 uur op het Nieuwveens Jaagpad niet goed af. Door een plotselinge trekbeweing van de hond kwam zij ten val en brak haar been. De Ter Aarse werd overgebracht naar het LUMC.

(Poging) inbraak in winkels Alphen aan den Rijn (D5) In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 september werd er ingebroken of gepoogd in te breken in twee winkels in de Ridderhof. Van twee winkels werden de ruiten van deuren vernield. Vooralsnog wordt niets vermist uit de winkels.

Fietser slaat over de kop Alphen aan den Rijn (D5) Vermoedelijk door een schrikreactie vanwege een naderende auto, kneep een 62-jarige ATB-fietser uit Alphen aan den Rijn op de President Kennedylaan wat al te hard in de voorrem en sloeg over de kop. Hij liep daarbij een hoofdwond op. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Uitslaande brand kapsalon Alphen aan den Rijn (D5) Op zondag 30 september in de vroege avond brandde een kapsalon aan de Hooftstraat volledig uit. Een bovenliggende kamer liep brandschade op. De brandweer zette meerdere bluseenheden in. Buurtbewoners brachten de 80-jarige bewoonster van de etage gelegen boven de kapsalon in veiligheid. De politie denkt aan mogelijke kortsluiting in de verlichting als oorzaak van de brand. Op maandag zal de technische recherche onderzoek doen.

Diefstal uit woning Moordrecht (D6) In een woning aan de Uiterwaard werd tussen zaterdag 29 september 22.00 uur en zondag 30 september 08.00 uur ingebroken. De inbreker(s) wist(en) de woning binnen te komen door middel van het zogenoemde gaatjes boren bij de raamhendels. Vervolgens werd de woonkamer doorzocht. Weggenomen werd een portemonnee met een geldbedrag, pasjes en een rijbewijs, een lap top, sieraden en autosleutels.

Diefstal uit woning Moordrecht (D6) In een woning aan de Ds. Janzoniusstraat werd op zondag 30 september tussen 18.00 uur en 22.15 uur ingebroken. De inbreker(s) wist(en) de woning binnen te komen door de schuifdeur van de schuifpui los te wrikken en deze eruit te nemen. Weggenomen is onder andere een fotocamera, een geldbedrag en een mobiele telefoon.

Automobilist te water Zevenhuizen (D6) De politie heeft op zondag 30 september omstreeks 22.40 uur een 67-jarige automobilist uit Nieuwerkerk a/d Ijssel aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed over het Zuideinde in de richting van Nieuwerkerk a/d Ijssel. Volgens de automobilist werd hij verblind door een tegenligger waarna hij de Ringvaart in reed. Op het politiebureau blies de automobilist 695 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist is proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van acht uren.

Onderuit door opvliegende zwaan Waarder (D7)
Op vrijdag 28 september, omstreeks 15.30 uur kwam een motorrijder ten val op de Tuurluur in Waarder. De bestuurder, een 45-jarige man uit Houten, was onderuit gegaan, omdat een net opstijgende zwaan tegen zijn helm aanvloog. Daardoor raakte hij uit balans en ging onderuit. Door de val raakte de motorfiets beschadigd en liep de bestuurder letsel op aan zijn schouder. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis.

Snorfietser rijdt tegen muur Reeuwijk (D7) Een 31-jarige Gouwenaar reed met zijn snorfiets op vrijdag 28 september, omstreeks 20.15 uur over de Schinkelsdijk in Reeuwijk in de richting van de Oud Reeuwijkseweg. Om onbekende redenen reed de man plotseling tegen de muur van een bedrijfspand aan. Hierdoor liep hij een grote snee op boven zijn oog. Dat moest gehecht worden in het Groene Hart Ziekenhuis. Hij werd met een ambulance daar naartoe overgebracht. Van de bestuurder is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.

Vechtpartij Gouda (D7)
Op vrijdag 28 september, omstreeks 23.40 uur vond een vechtpartij plaats op de Wijde Poort in Gouda. Hierbij werd een 16-jarige inwoner van Gouda geschopt en geslagen. Door nog onbekende reden troffen twee groepjes jongeren elkaar nabij de kermis. Hierna werd de 16-jarige geslagen en geschopt door een 18-jarige Gouwenaar. Deze is verhoord en na verhoor heengezonden. De politie onderzoekt de zaak verder.

Rijden onder invloed Gouda (D7)
Op zondag 30 september, omstreeks 16.50 uur zagen surveillanten op de A-12 in de richting van Utrecht een personenauto met lage snelheid over de rijksweg rijden. Ook slingerde de bestuurder aanzienlijk. De auto werd aan de kant gezet op de vrachtwagenparkeerplaats in Waarder. Daarbij reed de bestuurder tegen de achterzijde van de politieauto. De bestuurder, een 57-jarige man uit Renesse, werd aangehouden. Op het bureau blies hij 720 ug/l, terwijl 220 ug/l de limiet is. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een verbaal.

Onder invloed Stolwijk (D8) Op de Schoonhovenseweg werd op zondag 30 september, omstreeks 18.00 uur een 49-jarige Waddinxvener aangehouden ter zake rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 290 ug/l, terwijl 220 ug/l de limiet is. Na verhoor en een verbaal werd de man weer heengezonden.

Verkeershandhaving regio Hollands Midden snelheidscontroles Bij veel ongevallen speelt snelheid een belangrijke rol. Door te snel rijden, kan de tijd om op het overige verkeer te reageren, te kort zijn. Met hoge snelheden zal eventuele schade en letsel ook ernstiger zijn. Naast het zich houden aan de maximaal toegestane snelheid, is het belangrijk de snelheid aan te passen aan weersomstandigheden. De afgelopen week controleerde de politie bij snelheidscontroles op de N206, de provinciale weg door de Bollenstreek, 19.000 bestuurders. Zo'n 4% reed te hard en is bekeurd. Op het weggedeelte waar 100 km/u de maimumsnelheid is, worden nu en dan snelheden boven de 150 km/u gemeten. Ook op de C.G. Roosweg en de Schoonhovenseweg controleerde de politie. Van de 2700 passerende auto's gingen er 58 te hard. alcoholcontroles Bij alcoholcontroles in de afgelopen week heeft het verkeershandhavingsteam drie personen aangehouden doe onder invloed reden. Op dinsdagavond 25 september moesten op de provinciale weg N445 ter hoogte van de Leyhof, gemeente Leiderdorp, 277 bestuurders blazen. Twee bleken er onder invloed te zijn en kregen een boete. Diezelfde avond werd op de Gallaslaan in Leiderdorp een 53-jarige man uit Leiderdorp aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij een alcoholcontrole op de Beeklaan in Noordwijk op donderdag 27 september werden 562 personen gecontroleerd. De controle had een prima resultaat. Niemand nam onder invloed deel aan het verkeer. verkeershandhaving in de komende week: maandag 1 oktober t/m zondag 7 oktober Op de doorgaande wegen door de regio houdt de politie regelmatig snelheidscontroles. Vanaf maandag 1 oktober zal het verkeershandhavingsteam ook snelheidscontroles houden op de N207 tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn. Dinsdag worden roodlichtcontroles gehouden in Hazerswoude en Alphen aan den Rijn. De politie controleert dinsdag en woensdag rond Leiden op het gebruik van alcohol in het verkeer. Vrijdag wordt in Alphen aan den Rijn een controle op het dragen van de veiligheidsgordels gehouden. Zaterdagavond zal de politie in het centrum van Alphen een alcoholcontrole houden.
Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...