Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hoogopgeleide jongeren kiezen voor het Rijk

Datum nieuwsfeit: 01-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

www.minbzk.nl

MINBZK : Hoog opgeleide jongeren kiezen voor het Rijk

Hoogopgeleide jongeren kiezen voor het Rijk

Van de 131 pas afgestudeerde academici en hbo ers die twee jaar geleden hun carrière als trainee begonnen bij de verschillende ministeries en Hoge Colleges van Staat, heeft inmiddels ruim 85 % een vaste baan bij het Rijk, 5 % is bij andere overheden terechtgekomen.

Dit heeft minister De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) vandaag bekend gemaakt bij de startbijeenkomst van de vierde lichting trainees. Ook dit jaar is extra aandacht besteed aan het werven van allochtonen. Deze aandacht heeft ertoe geleid dat 15 % van de nieuwe trainees van allochtone afkomst is.

De trainees krijgen een aanstelling voor twee jaar bij een ministerie. Binnen die periode werken zij minimaal drie maanden bij een ander ministerie. Daarnaast krijgen zij opleidingen en begeleiding door een mentor. Na afloop van de traineeperiode kunnen de trainees (bij gebleken geschiktheid) als beleidsmedewerker intern solliciteren bij één van de ministeries of Hoge Colleges van Staat. Met het Traineeprogramma willen de ministeries jongere ambtenaren opleiden die rijksbreed inzetbaar zijn. Daarnaast gaat het werven van jonge mensen de vergrijzing van het personeelsbestand van het Rijk tegen.

Nadere inlichtingen : Annette Dijkstra, telefoon (070) 426 60 49


01 okt 01 11:39


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie