Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen: inbraak Basaltstraat

Datum nieuwsfeit: 01-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: diverse 1-10-2001
Politiebericht Groningen
maandagochtend 1 oktober 2001

Dagelijkse persberichten

Groningen: woninginbraak
De politie werd zondagochtend gebeld dat er werd ingebroken in een woning aan de Basaltstraat. Bovendien roken buurtbewoners gas in de woning. De gewaarschuwde brandweer trof in de woning verschillende openstaande gaskranen aan, die op tijd konden worden afgesloten. De woning bleek in het geheel te zijn doorzocht. Niet bekend is wat er uit de woning is weggenomen.

Groningen: lastpak
In de Herestraat heeft de politie zondagochtend een 20-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden/. De man viel voetgangers in de Herestraat lastig en mishandelde twee van hen. Op aanwijzing van getuigen kon de man nabij de Grote Markt worden opgepakt. Na verhoor aan het bureau is de man weggestuurd.

Groningen: stenengooier gepakt
Op de Florakade heeft de politie na de voetbalwedstrijd een 24-jarige stadjer aangehouden. De man gooide met stenen richting de supportersbussen van Ajax. Ook de spelersbus moest het op de Zaagmuldersweg ontgelden. Hierbij werden geen aanhoudingen verricht. Wel heeft de ME een aantal kleine charges uitgevoerd om vervelende Groningen supporters te kunnen verwijderen. Het geheel verliep zonder noemenswaardige incidenten.

Groningen: prostituee steelt auto
Een 19-jarige prostituee uit de stad heeft zondagmiddag de auto van een 40-jarige Groninger gestolen. De man had de vrouw opgepikt op de Bornholmstraat en wilde met haar naar een hotelletje. Toen de man de auto even had verlaten ging de vrouw er met de auto vandoor. Zij is nog voortvluchtig.

Groningen: dealer aangehouden
Op de Herestraat heeft de politie afgelopen nacht een 38-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man reed op zijn snorfiets zonder verlichting. Toen agenten hem controleerden bleek hij in het bezit van een tweetal messen en enkele grammen cocaïne De man is aan het bureau gehoord en met een proces verbaal weggestuurd.

Groningen: inbreker gepakt
Op de Groenensteinlaan heeft de politie zondagavond een 30-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Omwonende van een school meldden dat er werd ingebroken en dat een tweetal mannen een computer uit de school hadden gehaald. Samen met een getuige werd de omgeving van de school afgezocht. Daar troffen de agenten de verdachte in de bossages aan. Ook de computer werd terug gevonden. De tweede dader is spoorloos. De verdachte is ingesloten.
.

Groningen: vernieling ruit en diefstal jas
Een 24-jarige man uit Zoetermeer maakte zich afgelopen nacht schuldig aan de vernieling van een winkelruit. Uit de etalage van de winkel in de Kijk int Jatstraat stal de man een jas, die later op de Noorderhaven werd teruggevonden. De verdachte werd in de omgeving gevonden en aangehouden. Hij is ingesloten.

Groningen: inbraak computerbedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken in een computerbedrijf aan de Kielerbocht. De daders kwamen het terrein op door met een slijptol het hek open te zagen. Aan de achterzijde van het bedrijf werd een paneel weggehaald, waarna men het bedrijf binnen kon komen. Toen de politie arriveerde stonden meerdere dozen met computers klaar voor transport. De daders waren gevlogen. Niet bekend is wat er precies is weggehaald.

Oude Pekela: automobilist tegen boom
Op de Raadhuisweg in Oude Pekela reed een 32-jarige automobilist uit Veendam zondagavond frontaal tegen een boom aan. De man en een 27-jarige inzittende uit Oude Pekela werden met diverse verwondingen naar ziekenhuizen in Winschoten en Groningen gebracht. De vermoedelijke oorzaak is dat de bestuurder in een bocht naast de weg is gekomen, teveel heeft tegen gestuurd en vervolgens aan de linkerkant van de weg frontaal tegen een boom aanreed. De brandweer assisteerde bij het bevrijden van de slachtoffers. In het ziekenhuis weigerde de bestuurder de bloedproef. Proces-verbaal is opgemaakt.

Heiligerlee: auto over de kop op A7
Een 40-jarige automobilist uit Oude Pekela raakte zondagavond gewond toen hij met zijn auto aan het slingeren raakte op de A7 bij Heiligerlee, in de berm raakte en over de kop sloeg. De brandweer bevrijde de man uit zijn auto en hij werd naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Daar weigerde hij een bloedproef. Een politieauto die met optische- en geluidssignalen naar het ongeval op weg was kreeg op de Beersterweg in Winschoten zelf een aanrijding. Bij het inhalen van twee autos sloeg een 71-jarige automobilist uit Oude Pekela af naar links en raakte in botsing met de politiewagen. Er waren geen gewonden.

Midwolda: automobilist rijdt voetgangster aan
Op de Clingeweg in Midwolda reed een 70-jarige automobilist uit Blijham door vermoedelijk laagstaande zon en een smerige voorruit een 32-jarige voetgangster uit Winschoten aan. Ook de 41-jarige man en de daarvoor fietsende 12-jarige zoon werden licht gewond bij de aanrijding. De vrouw werd met beenletsel en een hoofdwond naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.

Delfzijl: meisje (15) krijgt vuistslag
Twee meisjes uit Delfzijl kregen toen zij op bezoek waren bij het AZC in Delfzijl aan het Zwet ruzie met een bewoner. De man sloeg een 15-jarig meisje in het gezicht en bedreigde beide meisjes met de dood. De politie werd gewaarschuwd en het slachtoffer naar de huisartsenpraktijk van het ziekenhuis in Delfzijl gebracht. De bewoner was niet meer aanwezig en de politie stelt een nader onderzoek in.

Boerakker: motorrijder en duopassagier gewond
Een 38-jarige motorrijder uit Smilde en diens echtgenote (37) zijn zondagmiddag gewond geraakt toen ze op de kruising van de afslag A7 met de Boerakkerweg bij Boerakker in botsing kwamen met een 21-jarige automobilist uit Assen. De man liep onder meer een beenbreuk op, de vrouw had nekklachten. Beiden zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist reed vanaf de afslag van de A7 de kruising op en had de motorrijder te laat in de gaten. Beide voertuigen raakten flink beschadigd.

Stadskanaal: jongen op fiets aangereden, automobilist rijdt door Een onbekende automobiliste is zondagmorgen doorgereden, nadat ze op de T-kruising van de Dr. Kinglaan met de Leeuwerikhof in Stadskanaal een 11-jarige jongen op de fiets had aangereden. De jongen bleef daarbij ongedeerd. Zijn fiets werd flink beschadigd. De automobiliste reed na de botsing door in de richting van de Atlantislaan . Het ging om een blauwe auto. Nadere gegevens ontbreken. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie in Stadskanaal.

Nuis: avondinbraak
In een woning aan de Offeringalaan in Nuis is zaterdagavond ingebroken. Via een ruit aan de achterzijde van de woning is men binnengekomen. Vermist wordt onder meer audioapparatuur. In het Westerkwartier zijn de laatste weken vaker woninginbraken geweest in de avonduren. Onder andere in Grootegast, Zuidhorn, Leek en Marum. Het gaat om circa tien inbraken in totaal. In deze periode van het jaar is dat niet ongebruikelijk. Bewoners verlaten namelijk het huis vaak overdag en komen in de loop van de avond terug. Gedurende de duisternis is de woning onverlicht en gemakkelijk te herkennen als een woning waar niemand thuis is. Het advies is dan ook om, ook als men enkele uren weggaat, de binnenverlichting hier en daar te laten branden en de indruk te wekken, dat er iemand thuis is. Voorkomen is beter dan genezen.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (30ctpm)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...