Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mededelingen gemeente Oostburg

Datum nieuwsfeit: 01-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Oostburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oostburg


Algemeen nieuws week 39

Nieuws en Persberichten


* Ophalen huisvuil

* Landelijke collecten

* Eindelijk een eigen jeugdhonk voor jongeren in Cadzand
* Bedrijfshulpverlening, niet alleen voor de overheid pure noodzaak
* Opplusdag Cadzand

* Actie 'glas voor glas'

* Nieuwe regels voor paspoorten en identiteitskaarten.
Ophalen huisvuil

Week 40: 1 t/m 5 oktober groene container
Week 41: 8 t/m 12 oktober grijze container
Week 42: 15 t/m 19 oktober groene container
Week 43: 22 t/m 26 oktober grijze container
top

Landelijke collecten

30-09 t/m 6-10-2001 Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren
01-09-2001 tot februari 2002 Nationale Euro Collecte: "Coins for Care" 30-09 t/m 06-10-2001 Ned. Vereniging tot Bescherming van Dieren 07-10 t/m 13-10-2001 Nederlandse Brandwonden stichting 28-10 t/m 03-11-2001 Diabetes Fonds Nederland

WAFELAKTIE (in IJzendijke)
13-10-2001 Showband IJzendijke
top

Eindelijk een eigen jeugdhonk voor jongeren in Cadzand

Tweeënhalf jaar moesten de jongeren in Cadzand wachten totdat ze een eigen honk hadden.

Op zaterdag 8 september j.l. werd de opening door wethouder Rein Leentfaar aan de Erasmusweg te Cadzand verricht. Jongeren uit Cadzand hebben een hele poos geduld moeten uitoefenen vooraleer ze een eigen honk hadden. In 1999 werd aan de Badhuisweg een illegale caravan gebruikt, die later in vlammen opging. Een braakliggend stuk grond aan de Nieuwe Leusenerstraat werd aangeboden, maar door een reeks van protesten van omwonenden die voor overlast vreesden, ging dit niet door. Daarna bood Sander de Putter een stukje grond aan de Erasmusweg ter beschikking. Van het daarbij gelegen trapveldje kon ook gebruik gemaakt worden. De gemeente Oostburg heeft zorggedragen dat er een gebouwtje werd neergezet, sponsoren vanuit het bedrijfsleven hebben voor de inventaris zorggedragen.

Er is bij de totstandkoming grote inzet vertoont van de zijde van de jeugdclub zelf, ook de Dorpsraad en de rol van de Stichting Welzijn mag in deze niet vergeten worden.

Het clubhuis krijgt de naam "The Green House". Deze naam is bedacht door Mark Radder en voor deze naam is gekozen uit de inzendingen die binnengekomen zijn.
top

Bedrijfshulpverlening, niet alleen voor de overheid pure noodzaak

Tegenwoordig zijn werkgevers wettelijk verplicht om in de werkomgeving gepaste maatregelen te treffen voor eerste hulp en brandbestrijding. Deze maatregelen zijn gericht om de veiligheid te garanderen van zowel werknemers als bezoekers en gasten. De uitvoering is in handen van vrijwilligers uit de eigen bedrijfsorganisatie die hiervoor een opleiding krijgen en worden voorzien van geschikt materiaal en uitrusting. Deze organisatie wordt bedrijfshulpverlening (BHV) genoemd.

Voor bedrijven met ten hoogste 250 werknemers dient tenminste één BHV-er per 50 aanwezige werknemers te zijn. De werkgever is verplicht om de BHV-er naast de basis-opleiding deel te laten nemen aan herhalingscursussen, oefeningen en andere activiteiten zodat de kennis en vaardigheden blijven gehandhaafd.
Het gemeentehuis bijvoorbeeld herbergt gemiddeld zo'n 120 personen (zowel ambtenaren als gasten én bezoekers). Dit houdt in, dat een BHV-team bestaande uit drie personen wettelijk voldoende moet worden geacht; de praktijk toont aan dat acht personen zich vrijwillig hebben aangemeld. Het gemeentelijk bedrijfshulpverleningsteam staat onder leiding van een Coördinator tevens Hoofd BHV die ook de taak heeft van ambtenaar openbare veiligheid. Hij zorgt onder meer voor de opbouw en instandhouding van de BHV-organisatie, stelt hulpverlenings- en ontruimingsplannen voor het gemeentehuis op en schaft de benodigde alarmerings- en andere technische middelen aan. De bedrijfshulpverlener verleent de eerste hulp (optreden bij onwel worden en bij levensbedreigend letsel), beperkt/bestrijdt branden en ongevallen en werkt nauw samen met de brandweer en andere hulpverleningsorganisaties zoals ambulances. In de praktijk ligt de nadruk van bedrijfshulpverlening op eerste hulp en brandbestrijding.

Met ingang van 1 juli 2001 kunnen zij, die informatie wensen uit te wisselen op het gebied van bedrijfshulpverlening een klankbord vinden in de gemeentelijk coördinator Bedrijfshulpverlening, de heer H.L. Saffrie. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar via het volgende telefoonnummer: 0117 457132.
top

Opplusdag Cadzand

Op 21 september j.l. werd er in Cadzand een opplusdag gehouden in samenwerking met de Dorpsraad van deze kern. Cadzand is dit jaar de derde kern waar de opplusdag wordt georganiseerd. Een team van gemeentewerken en enkele leden van de dorpsraad hebben kleine karweitjes uitgevoerd, die door de inwoners zelf zijn aangedragen.

Tijdens deze dag was wethouder mevrouw Carien Bolijn aanwezig om de informatie te verstrekken over de uit te voeren werkzaamheden op deze dag.

Via een advertentie zijn de inwoners van Cadzand opgeroepen om kenbaar te maken welke klusjes er in hun kern aandacht vergden. Door de inwoners waren circa 30 karweitjes aangedragen die op enkele na allemaal op 21 september j.l. zijn verholpen.
top

Actie 'glas voor glas'

De actie Glas voor Glas is een initiatief van de stichting Kringloop Glas.
Sinds enkele jaren wordt regelmatig in een willekeurige gemeente aan en toevallige gebruiker van de glasbak een glasservies uitgereikt.

De actie is bedoeld om het gebruik van de glasbak te bevorderen. Nederland is een van de koplopers wat betreft de inzameling van eenmalig glas. In 1999 werd 91% via de glasbak voor herverwerking aangeboden. Landelijk gaat per inwoner gemiddeld 28 kilo aan flessen en potten langs de kassa, waarvan 24 kilo wordt teruggebracht en gerecycled. Dit is goed voor het milieu en de glasfabrieken zijn er blij mee, omdat op die manier geen kostbare grondstof voor nieuw glas verloren gaat.

Momenteel staan er in Nederland circa 23.000 glasbakken, waarvan meer dan de helft geschikt is voor kleurscheiding. Inzameling op kleur is nodig om al het glas te kunnen recyclen. In 1999 werd 51% op kleur ingezameld. De doelstelling is deze kleurscheiding in de naaste toekomst verder op te voeren.
De actie is een geste richting glasbakgebruiker in het algemeen en heeft het karakter van een loterij. Alle gemeenten in Nederland maken kans in de prijzen te vallen.

Een notaris heeft alle gemeenten in willekeurige volgorde getrokken. In deze volgorde wordt regelmatig in een gemeente een servies uitgereikt. De glasfabriek Royal Leerdam stelt de glasserviezen belangeloos ter beschikking.
Voor week 38 was de gemeente Oostburg uitgeloot. Gekozen is voor de kern Zuidzande.

De heer Marco Fossen en mevrouw Bea Tolboom van het Olaz, de wethouder voor milieuzaken van de gemeente Oostburg, de heer Leen Wille. de heer Mieremet van de Stichting Kringloop Glas en de heer Cees Westerweele beleidsmedewerker milieu waren aanwezig bij de uitreiking. Wethouder Leen Wille reikte aan mevrouw M. de Lijser-Eversdijk het glasservies uit. Mevrouw De Lijser was de toevallige gebruiker van de glasbak in Zuidzande op 21 september 2001.
top

Nieuwe regels voor paspoorten en identiteitskaarten.

Vanaf 1 oktober 2001 gelden er nieuwe regels voor paspoorten en identiteitskaarten (reisdocumenten). Zo moet u voortaan een aantal dagen wachten op een nieuw reisdocument. Bovendien gelden er andere regels voor het bijschrijven van kinderen.

EVEN WACHTEN
Paspoorten en identiteitskaarten worden (voor een betere beveiliging) vanaf 1 oktober op een centrale plaats in Nederland van uw persoonlijke gegevens voorzien. U krijgt uw nieuwe reisdocument daarom niet meteen mee. Na een aantal dagen kunt u het ophalen. Reken op een week, dan bent u op tijd.

WAT HEEFT U NODIG
Een nieuw reisdocument moet u persoonlijk aanvragen. U moet daarvoor uw huidige reisdocument meenemen en een recente pasfoto van goede kwaliteit. Deze foto moet recht van voren zijn genomen, dus niet van opzij. Kinderen tot achttien jaar die een paspoort willen aanvragen, hebben schriftelijke toestemming nodig van beide ouders (of degene die het gezag van het kind heeft.) Hetzelfde geldt voor kinderen tot twaalf jaar die een identiteitskaart willen aanvragen.

KINDEREN BIJSCHRIJVEN
Kinderen van elke leeftijd mogen een eigen paspoort hebben. Tot en met vijftien jaar kunt u ze als ouder ook laten bijschrijven in uw eigen paspoort. Om de identiteit van kinderen beter te kunnen controleren, dient u in het vervolg bij het aanvragen van een bijschrijving uw kind en een pasfoto van het kind (recht van voren genomen) mee te nemen. Daarnaast blijft schriftelijke toestemming van de andere ouder (ook als uw kind al in uw huidige paspoort staat!) en een legitimatiebewijs van de andere ouder vereist. Kinderen bijschrijven? Ook voor bijschrijven van kinderen geldt voortaan een wachttijd van een aantal dagen.

Meer over weten over de nieuwe identiteitskaart of het nieuwe paspoort, zoals:

* is er een spoedprocedure mogelijk?

* wat te doen als het oude document zoek is? enz.
kunt u lezen op www.paspoortinformatie.nl of haal de folder bij de sectie bevolking van het gemeentehuis op. top

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...