Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afgelopen dagen veel stankklachten uit Sliedrecht

Datum nieuwsfeit: 01-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

28-09-2001

Afgelopen dagen veel stankklachten uit Sliedrecht

Bij de milieutelefoon van de provincie Zuid-Holland zijn deze week veel stankklachten gekomen vanuit Sliedrecht. Sinds afgelopen dinsdag zijn 30 klachten binnengekomen, daarvan zijn er 22 gegrond verklaard. Het bleek dat de stank afkomstig was van de Derde Merwedehaven. Na een bezoek van provinciale handhavingsambtenaren op donderdag 27 september aan dit bedrijf is gebleken dat bij 3 verzamelputten stank vrijkwam. De verzamelputten zorgen voor de afvoer van gassen die vrijkomen op de stortplaats.

Door de regen van de afgelopen weken zijn leidingen naar de verzamelputten toe verzakt waardoor een ongelijke zetting ontstond. Hierdoor is condensvorming opgetreden in de leidingen waardoor de afzuiging van het stortgas niet meer optimaal was. Hierdoor is bij een aantal verzamelputten stank vrijgekomen.

Tijdens een vandaag gehouden gezamenlijke reguliere kwartaalcontrole door diverse handhavingspartners, waaronder de provincie, is op de stortplaats vastgesteld dat reparatie aan put nr. 16 vandaag nog wordt afgerond. Voor volgende week staat reparatie gepland voor een tweede defecte put (nr. 18). Of deze werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden is afhankelijk van het weer. Bij hevige regenval is het moeilijk om met materieel ter plekke te komen. In week 41 zal indien nodig een derde put in revisie worden genomen.

Vandaag is er vanuit Sliedrecht slechts 1 klacht gemeld bij de provinciale Milieutelefoon.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie