Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

A.N. Pasman benoemt tot bijzonder hoogleraar Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 01-10-2001
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam


Benoeming bijzonder hoogleraar: dr. A.N. Paasman Dr. A.N. Paasman (1939) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Koloniale en postkoloniale literatuur- en cultuurgeschiedenis aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het is een nieuwe leerstoel, aan de UvA gevestigd vanwege de Stichting Indisch Herinneringscentrum Het Indisch Huis.

Bert Paasman werd in 1962 na het behalen van het mo-b-diploma Nederlandse taal- en letterkunde aan de UvA docent letterkunde en taalbeheersing aan dezelfde universiteit. In 1965 slaagde hij cum laude voor zijn doctoraalexamen Nederlandse taal- en letterkunde. In de loop der jaren heeft Paasman alle perioden ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie