Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Peter van der Veer ontvangt Dr. Hendrik Muller Prijs 2001

Datum nieuwsfeit: 01-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam


Peter van der Veer ontvangt Dr. Hendrik Muller Prijs 2001 Gepubliceerd op maandag 1 oktober 2001

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft de Dr. Hendrik Muller Prijs toegekend aan Peter van der Veer, hoogleraar Godsdienstwetenschappen aan de UvA. Hij krijgt de prijs, een bedrag van fl. 40.000,-, omdat hij voor een doorbraak zorgde in het Nederlandse godsdienstwetenschappelijk onderzoek, dat lange tijd gedomineerd werd door een christelijk perspectief. Van der Veer verschoof de nadruk naar de maatschappelijke rol van godsdienst in ruimste zin. Hij neem de prijs maandag 8 oktober in ontvangst, tijdens een vergadering van de Afdeling Letterkunde van de KNAW.

De KNAW is van mening dat Van der Veer een belangrijke impuls heeft gegeven aan het godsdienstwetenschappelijk onderzoek in Nederland, dat daardoor aansluiting heeft gekregen bij de internationale voorhoede. Bron KNAW
(vanharn@bdu.uva.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie