Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verruimde openingstijden afdeling Burgerzaken Deventer

Datum nieuwsfeit: 01-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Deventer
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Deventer

Verruimde openingstijden afdeling Burgerzaken

De openingstijden van de afdeling Burgerzaken op de locatie Deventer in het Stadskantoor, Burseplein 20 zijn vanaf 1 oktober 2001 verruimd. U kunt terecht op:

- maandag, dinsdag en vrijdag van 8.30 tot 14 uur
- woensdag van 8.30 tot 16 uur

- donderdag van 8. 30 tot 20 uur.

Wat u verder nog moet weten?

AANVRAGEN VAN EEN PASPOORT

* u moet het oude document overleggen en inleveren bij het ophalen van het nieuwe paspoort

* u levert één recente pasfoto in (zwart/wit of kleur); zie ook de informatie bij pasfoto's

* een paspoort is vijf jaar geldig voor alle landen
* het aanvragen van een paspoort moet u persoonlijk doen
* er is in principe een wachttijd van een week
* voor kinderen jonger dan achttien jaar moeten beide ouders c.q. de voogd(es) toestemming geven (er dient een geldig legitimatiebewijs te worden overlegd)

* de leges bedraagt 33,37 euro en dit dient u direct te betalen.
AANVRAGEN VAN EEN IDENTITEITSKAART

* u moet het oude document overleggen en inleveren bij het ophalen van de nieuwe identiteitskaart

* u mag naast een geldig paspoort ook een identiteitskaart in uw bezit hebben. In dat geval dient u het geldige paspoort te overleggen

* u levert één recente pasfoto in (zwart/wit of kleur); zie ook de informatie bij pasfoto's

* kinderen jonger dan twaalf jaar hebben toestemming van hun ouders c.q. voogd(es) nodig door middel van een handtekening op het aanvraagformulier (er dient een geldig legitimatiebewijs te worden overgelegd)

* vanaf twaalf jaar kunt u de aanvraag doen zonder toestemming
* wanneer minderjarige kinderen zijn bijgeschreven in paspoort(en) ouder(s), paspoort(en) meebrengen

* de kaart is vijf jaar geldig voor de volgende landen: Andorra, België, Duitsland, Denemarken, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot Brittannië en Noord-Ierland, Ierland, IJsland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal (inclusief de Azoren en Madeira), San Marino, Spanje (inclusief de Canarische eilanden), Turkije, Zweden en Zwitserland
* op de kaart kunnen geen kinderen worden bijgeschreven en geen wijzigingen worden aangebracht

* u dient de aanvraag persoonlijk te doen
* er is in principe een wachttijd van een week
* de leges bedraagt 26,87 euro en dit dient u direct te betalen.
KINDEREN BIJSCHRIJVEN IN PASPOORT

* kinderen tot zestien jaar kunnen worden bijgeschreven
* voor het bijschrijven van kinderen moet de andere ouder door middel van een handtekening toestemming geven (u dient een geldig legitimatiebewijs te overleggen)

* u levert één recente pasfoto in (zwart/wit of kleur); zie óók de informatie bij pasfoto's

* bij te schrijven kinderen moeten bij de aanvraag aanwezig zijn (bij het ophalen niet verplicht)

* er is in principe een wachttijd van een week
* de leges bedraagt 6,81 euro voor een bijschrijving per kind (direct bij de aanvraag van een nieuw document door de ouder)
* de leges bedraagt 15,88 euro voor een bijschrijving per kind (later in een bestaand document van een ouder).

NAAMGEBRUIK

Vaak staat in een reisdocument van een gehuwde vrouw ook de naam van de echtgenoot. Dit hoeft niet. De gehuwde vrouw kan bij het aanvragen kenbaar maken dat zij alleen haar eigen (meisjes) naam in het reisdocument wil hebben. Overigens kan een gehuwde man ook de naam van zijn echtgenote in het reisdocument laten vermelden.

Met ingang van 1 januari 1998 is het geregistreerd partnerschap als burgerlijke staat ingevoerd. Dit betekent dat iemand op verzoek de geslachtsnaam van zijn of haar (voormalige) geregistreerde partner in het reisdocument kan laten vermelden.

VERMISSING OF DIEFSTAL

Bij vermissing of diefstal van uw reisdocument dient u aangifte te doen bij de plaatselijke politie. Bij vermissing in het buitenland kunt u terecht bij de politie, de Nederlandse ambassade of het Nederlands consulaat. Vervolgens dient u bij terugkomst in Nederland te allen tijde ook aangifte te doen bij de plaatselijke politie.

Van iedere vermissing van een reisdocument maakt de politie een proces-verbaal op. Een gewaarmerkte kopie van dit proces-verbaal krijgt u direct mee. De kopie moet u bij de aanvraag van een nieuw reisdocument bij de afdeling Burgerzaken overleggen. Zonder deze kopie krijgt u geen nieuw reisdocument. De vermiste of gestolen documenten worden landelijk geregistreerd. Een document dat als gestolen of vermist is opgegeven, mag daarna nooit meer worden gebruikt.

Het is wel raadzaam, indien u een vermist document alsnog terugvindt, dit document bij de afdeling Burgerzaken in te leveren.

Bij het aanvragen van een nieuw reisdocument moet u, in geval van vermissing of diefstal van uw oude reisdocument, extra administratiekosten betalen. De leges bedraagt 25,87 euro bij vermissing van uw paspoort en 8,39 euro bij vermissing van uw toeristenkaart of (Europese) identiteitskaart.

PASFOTO'S

Vanaf 1 september 2001 mag de afdeling Burgerzaken alleen pasfoto's gebruiken waarop het hoofd recht van voren is gefotografeerd. Bij de aanvraag van een reisdocument beoordeelt een medewerker van de afdeling Burgerzaken de pasfoto's aan de hand van een aantal eisen.

Pasfoto's die niet aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen worden niet geaccepteerd. Het advies is dan ook dat u bij het maken van pasfoto's de fotograaf duidelijk vertelt dat deze nodig zijn voor het aanvragen van een reisdocument. Het gebruik van 'hokjes pasfoto's' (veelal op stations te maken), schoolfoto's of stickerfoto's wordt afgeraden, omdat deze meestal niet aan de gestelde eisen voldoen.

SPOEDPROCEDURE

U kunt een beroep doen op de spoedprocedure voor een nieuw reisdocument of het bijschrijven van kinderen. In de regel kunt u het document dan op de eerstvolgende werkdag ophalen. De extra kosten hiervoor zijn 33,37 euro per reisdocument en 15,88 euro per bijschrijving van een kind in een bestaand document. Voor spoedaanvragen kunt u uitsluitend op de locatie Deventer in het Stadskantoor aan het Burseplein 20 terecht.

NOG EEN AANTAL ADVIEZEN

* als u een buitenlandse reis bespreekt, ga dan tijdig na of u het vereiste reisdocument bezit

* wacht met het aanvragen niet tot het vakantieseizoen
* soms hebt u een visum nodig; informeer dan tijdig bij de ambassade of het consulaat van het land dat u wilt bezoeken
* soms hebt u één of meer inentingen nodig voordat u bepaalde landen kunt bezoeken; meer informatie hierover kunt u krijgen bij de GGD Regio Stedendriehoek, afdeling Tropenvaccinaties, telefoon 664664
* bij het opnemen van geld in het buitenland wordt een (Europese) identiteitskaart niet altijd geaccepteerd.

BURGERZAKEN LOCATIE SCHALKHAAR

Op de locatie van de afdeling Burgerzaken in Schalkhaar aan de Koningin Wilhelminalaan 13 kunnen uitsluitend inwoners van de voormalige gemeente Diepenveen terecht. U kunt dagelijks een reisdocument aanvragen, maar vanwege de nieuwe procedure, niet meer de eerstvolgende vrijdag ophalen, maar de vrijdag die daarop volgt.

SERVICE

Ruim twee maanden voordat uw reisdocument 'verloopt', ontvangt u van de afdeling Burgerzaken een brief met alle informatie over het aanvragen van een reisdocument, het bijschrijven van kinderen, tarieven en openingstijden. Hiermee hoopt de afdeling Burgerzaken dat u tijdig een nieuw reisdocument aanvraagt. Lange wachttijden worden daarmee voorkomen.

INFORMATIE

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Burgerzaken, telefoon 693911,

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...