Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verlaging peil Kanaal door Walcheren voor onderhoud oevers

Datum nieuwsfeit: 01-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zeeland

Verlaging peil Kanaal door Walcheren

Van 1 oktober tot en met 10 november wordt het waterpeil op het Kanaal door Walcheren met 60 centimeter verlaagd naar NAP +0,30 m. De verlaging houdt verband met onderhoud aan de kanaaloevers. Het scheepvaartverkeer moet tijdens het aflaten van het water rekening houden met een stremming van de grote sluis in Vlissingen. De data waarop wordt afgelaten zijn zondag 30 september vanaf vijf uur tot twaalf uur s nachts en maandag 1 oktober van zes uur s morgens tot twaalf uur s middags.
In de periode dat het peil verlaagd is, heeft dat invloed op de toegestane diepgang voor de schepen op het kanaal. Schepen die op de doorgaande vaart Vlissingen-Veere ontheffing hebben voor een diepgang tot 4.30 meter, moeten dan rekenen met een maximale diepgang van 3.70 meter. Voor de scheepvaart tussen Vlissingen en het Zijkanaal naar Arnemuiden, inclusief het verbrede deel van het Zijkanaal, geldt 4.30 meter. Schepen vanaf de Arnebrug tot Arnemuiden komen op 1.60 meter.
Voor het verbrede kanaal en het binnenhavengebied van Vlissingen, direct voor de grote sluis, is de maximale diepgang 7.30 meter en vanaf de eerste binnenhaven tot de binnenkeersluis 6.40 m. Het water wordt weer opgelaten vanaf 9 november, zeven uur s avonds en op 10 november vanaf rond acht uur s morgens.

10 september 2001, mw. J.C. van Nieuwenhuijze, tel. 0118-631402, nr. 50/2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie