Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proefschrift in Gastronomie tijdens Nationale Wijnweek

Datum nieuwsfeit: 01-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT
23/08/2001

Nationale Wijnweek: proeverijen en wijn-spijsthema's van niveau

Proefschrift in Gastronomie tijdens Nationale Wijnweek: proeverijen en wijn-spijsthema's van niveau

In het kader van de Nationale Wijnweek (1-7 oktober) organiseert Proefschrift i.s.m. Elsevier Culinair (Club Cuisine, Annoncée Culinaire, Horeca Journal) verspreid over het land een groot aantal wijn- en wijn/spijsproeverijen. Iedere avond of middag is gewijd aan een boeiend thema, waarbij louter kwaliteitswijnen geproefd worden. Als locatie is telkens een toprestaurant gekozen. Na de proeverij die wordt begeleid door een lid van het Proefschrift-team volgt een diner c.q. lunch.

Extra aandacht hoog gekwalificeerde sherry
Om nader kennis te maken met het fenomeen sherry, krijgt u deze dag tevens een glas Fino Sherry (droog) en een glas Pedro Ximénez Sherry (zoet) geserveerd. Het gaat hier om twee topwijnen, geselecteerd door Proefschrift en u aangeboden door Het Sherry Instituut van Spanje.

Ter inleiding van de Nationale Wijnweek vindt op zondag 30 september in het de St. Olofskapel van het Golden Tulip Barbizon Palace te Amsterdam de 13e editie van het Proefschrift Wijnconcours plaats. Wilt u alle ruim 100 finalewijnen zelf komen proeven op 30 september, dan kunt u nu toegangskaarten bestellen à f 25,= (aan de kassa f 35,=).
Maak het verschuldigde bedrag over op ABN Amro rek. nr. 44.97.34.560 t.n.v. Stichting WINE Amsterdam/Antwerpen, o.v.v. 'Kaart(en) Concours'.


1, 2 en 3 oktober: Proefschrift Wijnactiviteiten i.h.k.v. de European Fine Food Fair
groots en geschakeerd programma met o.a. Parels van de Beurs, themaland Oostenrijk

Themaproeverijen (wijzigingen onder voorbehoud):

Maandag 1 oktober - Le Salonard, Hoogbrugstraat 76, 6221 CS Maastricht, tel. 043-3510525; lid van Jeunes Restaurateurs chef-kok & sommelier: Remco Pfeiffer
mede-eigenaar: Michael Townsend
thema: 9 jaargangen Domaine de Trevallon (Provence) aansluitend diner
aanvang: 20:00 uur
prijs p.p.: f 195,=

Dinsdag 2 oktober - Château Neercanne, Cannerweg 800, 6213 ND Maastricht, tel. 043-3251359; 1 Michelinster
chef-kok: Hans Snijders
sommelier: Perry Visser
thema: Bourgogne
aansluitend diner met wijnen uit de Bourgogne en Oostenrijk nadere informatie volgt

Dinsdag 2 oktober - Kasteel Wittem, Wittemerallee 3, 6286 AA Wittem, tel. 043 - 4501208; lid van Alliance Gastronomique thema: Domaine de la Colombette (Languedoc)
chef-kok : Ralf Berendsen
eigenaar: Peter Ritzen
aansluitend diner met wijnen van Colombette
aanvang: 19:30 uur
volgeboekt

Woensdag 3 oktober - Koetshuis Wolfslaar, Wolfslaardreef 100-102, 4834 SP Breda, tel. 076-5608000
chef-kok: Maarten Camps
sommelier: Edwin Raben
thema: top-Zinfandel
aansluitend diner met top-Zinfandel en top-Sauvignon (USA) aanvang: 19:00 uur
prijs p.p.: diner: f 125,=/wijnarrangement + proeverij: f 75,=

Woensdag 3 oktober - De Burgemeester, Raadhuisstraat 17, 3461 CW Linschoten (nabij Utrecht), tel. 03484-14040; lid van Jeunes Restaurateurs
chef-kok: Bernard Tesink
sommelier: Ivan Sappa
thema: top-Italië
aansluitend diner met top-Italië
aanvang: 19:30 uur
prijs p.p.: diner: f 125,=/wijnarrangement + proeverij: f 75,=

Donderdag 4 oktober - Hermitage, Rijksstraatweg 67-69, 2988 BB Rijsoord (nabij Rotterdam), tel. 0180-420996; 1 Michelinster, lid van Alliance Gastronomique
patron-cuisinier: Jan Klein
sommelier: Alex Klein
thema: Sud-Ouest - Buzet, Madiran, Limoux en Irouleguy aansluitend diner met wijnen uit de Sud-Ouest
aanvang: 19:00 uur
prijs p.p.: wordt nader bekendgemaakt

Vrijdag 5 oktober - Chalet Royal, Wilhelminaplein 1, 5211 CG Den Bosch, tel. 073-6135771; 1 Michelinster, lid van Alliance Gastronomique
chef-kok: Gerrit Greveling
thema: Domaine Chanson (Bourgogne)
aansluitend diner met aperitief Bollinger en wijnen van Domaine Chanson
aanvang: 19:00 uur
prijs p.p.: diner: f 125,=/wijnarrangement + proeverij: f 75,= i.s.m. Teekens Vleeswaren

Vrijdag 5 oktober - De Librije, Broerenkerkplein 13, 8011 TW Zwolle, tel. 038-4212083; 2 Michelinsterren, lid van Alliance Gastronomique chef-kok: Jonnie Boer
gastvrouw-sommelier: Thérèse Boer
thema: het beste uit de Languedoc
aansluitend diner met wijnen uit de Languedoc
aanvang: 19:00 uur
prijs p.p.: wordt nader bekendgemaakt

Zaterdag 6 oktober - Calla's, Ln v Roos en Doorn 51a, 2514 BC Den Haag, tel. 070-3455866; lid van Jeunes Restaurateurs patron-cuisinier: Marcel van der Kleijn
sommelier: Stan Roelofsma
thema: Australië
aansluitend lunch met Australische wijnen
aanvang: 11:00 uur
prijs p.p.: lunch: f 100,=/wijnarrangement + proeverij: f 75,=


*Zaterdag 6 oktober - Vossius, Amsterdam; lid Patrons Cuisiniers eigenaar/chef-kok: Robert Kranenborg
eigenaar: John Vincke
sommelier: Santino Scherpenborg
thema: Pomerol prestige - Le Pin, Pétrus, Vieux Certan, Lafleur, jaargangen '94, '95, '96, '97
aansluitend lunch met aperitief Bollinger
aanvang: 10:30 uur
prijs p.p.: f 1001,=

*telefonisch reserveren bij Proefschrift: 020 - 625 12 98
Zondag 7 oktober - Imko's Classics & Trends, Halkade 9 c, 1976 DC IJmuiden, tel. 0255-517526; 1 Michelinster
patron-cuisinier: Imko Binnerts
thema : Elzas - terroir versus fruit
aansluitend 5-gangendiner met aperitief Bollinger en wijnen uit de Elzas
aanvang: 16:30 uur
prijs p.p.: diner: f 145,=/wijnarrangement + proeverij: f 72,50


*Maandag 8 oktober - Ron Blaauw, Kerkstraat 56, 1191 JE Ouderkerk a/d Amstel; lid van Jeunes Restaurateurs
patron-cuisinier: Ron Blaauw
thema: klassieke smaken geïnterpreteerd door jonge generatie: 5 bijzondere wijnen met 5 klassieke gerechten
aanvang: 19:00 uur
prijs p.p.: f 401,=

*telefonisch reserveren bij Proefschrift: 020 - 625 12 98
Twee competities voor de deelnemende restaurants! Ieder restaurant dat deze week door Proefschrift wordt aangedaan, heeft de mogelijkheid deel te nemen aan twee verschillende gastronomische competities: de verkiezing van de Beste Kaviaar Amuse en de Copa Jerez, een competitie voor de mooiste sherry-spijscombinaties.

Beste Kaviaar Amuse
Het restaurant dat de Beste Kaviaar Amuse weet te serveren wint als hoofdprijs 1000 gram kaviaar ter waarde van f 6500,= (prijs beschikbaar gesteld door TradeSynergy - From Persia With Love).

Copa Jerez
In de Copa Jerez dingen de mooiste sherry-spijscombinaties mee naar een aantal fraaie prijzen beschikbaar gesteld door Het Sherry Instituut van Spanje.

Voor reserveringen dient u contact op te nemen met de desbetreffende restaurants (met uitzondering van *).

Voor de laatste informatie: zie de komende nummers van Club Cuisine, Proefschrift en De ProefKrant, en de websites wijninfo.nl, culinair.net, proefschrift.nl en proefkrant.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie